Vrijeme je kada narod kršćanski osjeća kako se bliži Božić, blagdan koji osim vjerskih ima i enogastronomska obilježja, Vinarija Kocijan iz Štrigove stvorila je vrhunsko pjenušavo vino kojemu su nazvali FELICITA’, koje sadrži 12,5 alkohola, a nastalo je klasičnom metodom vrenja u boci.
Tako je međimursko, ali nacionalno vinarstvo dobilo novi vinski biser na ionako bogatom svodu vrhunskih ukusni vina. Stvoriti vrhunsko vino kod Kocijanovih nije posebna novost jer njihova vina sam su biser među biserima. A mi smo ga kušali među prvima.

Zanimljiv je naziv vina FELICITA, a zašto je ono izabrano, rekla nam je Andreja Kocijan, desna ruka Petrova i osoba zadužena za ovakve stvari u njihovoj vinskoj kući.
– Ime smo dali po pjesmi i megahitu iz 1982. godine Felicita’ koju su pjevali Al Bano i Romina Pover, pjesma koja se izvodila u najsvečanijim prigodama i dugo je bila na vodećim mjestima svjetskih top lista.
Još i danas se pjesma izvodi u vrhunskim lokalima diljem svijeta i naše domovine i smatram kako je ime, premda nije izvorno hrvatsko, primjereno ovoj vrsti i kvaliteti vina, rekla nam je Andreja i Felicitu’ nm poslužila u posebnim kupicama (čašama) koje su njoj najdraže. Zamislite božićna večer, zvuci melodije ili pjesme Felicita’ i čaša Felicite’. I, da, pjenušac je stvoren iz ili od pušipela međimurskog simbola vina!’

