HVALEVRIJEDAN PROGRAM MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

EU projektom „Školski obroci svima“ omogućena prehrana za 994 učenika

Međimurska županija već petu godinu za redom provodi projekt „Školski obroci svima“ čiji je cilj pružanje nefinancijske pomoći  u obliku osiguranja redovite prehrane u sklopu školskih kuhinja učenicima u školama čiji je osnivač Međimurska županija.

Ove školske godine projektom su obuhvaćena 994 učenika u 22 škole kojima će biti osigurana redovita školska prehrana.  Vrijednost projekta je 999.081,00 kuna, a financiran je u 100% intenzitetu potpore iz fondova Europske unije.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić Grlač istaknula je kako je ovo hvalevrijedan i važan projekt koji se provodi posljednjih pet godina. „Lokalna i šira društvena zajednica mora učiniti sve da se socijalna nejednakost što manje prepoznaje u sustavu osnovnoškolskog obrazovanja, a svako dijete mora imati pravo na standard u odgoju i obrazovanju“.

Projekt „Školski obroci svima“ jedan je od brojnih projekata Međimurske županije u cilju lakšeg i kvalitetnijeg obrazovanja. Podsjetimo kako je Međimurje jedina hrvatska županija sa potpuno financiranim prijevozom autobusom i vlakom za sve učenike osnovnih i srednjih škola, te osiguranim asistentima u nastavi u predškolskom i školskom sustavu.

Potpore učenicima srednjih škola i studentima nastavljaju se i ove godine, jednako kao i stipendije za deficitarna zanimanja, potporama djeci hrvatskih branitelja, te financiranje Centara izvrsnosti.

Ulaganje u naše najmlađe stanovnike Međimurja ove se godine nastavlja projektom „Jamstvo za svako dijete“ koji Međimurska županija realizira u suradnji s UNICEF-om.

Zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec naglasio je kako ovaj projekt potvrđuje da uz brojne kapitalne investicije i ulaganju u obnovu, izgradnju i dogradnju osnovnih i srednjih škola, učeničkih i studentskih domova, te znanstvenih centara, kao i izgradnju novih objekata i ustanova u odgoju i obrazovanju, je ipak u sustavu obrazovanja najvažniji čovjek i briga o svakom pojedincu. Projekt financiranja školskih obroka za potrebite je još jedna potvrda te činjenice, zaključio je Grivec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više