IDE PO TREĆI NAČELNIČKI MANDAT

Ervin Vičević: Ja sam čovjek koji je Općinu Selnica spasio od propasti!

Uoči Dana Općine Selnica, koji se obilježava na dan sv. Marka (25. travnja) razgovarali smo s načelnikom Ervinom Vičevićem (HDZ) o Selnici jučer, danas i sutra, a nismo mogli izbjeći ni predstojeće ni predstojeće lokalne izbore.

Kandidirali ste se za načelnika još jedan mandat? Što možete pokazati vašim biračima? Što ste to napravili u proteklom mandatu?

-Kandidiram se treći put kao čovjek koji je spasio Općinu od propasti, a Selnica zadnjih osam godina ide uzlaznom putanjom. Tako će i nastaviti na žalost mnogih koji su priželjkivali njezinu propast: od onih koji su to željeli da se ne otkriju njihove nečasne radnje, pa do onih koji su to htjeli zbog političkih i drugih razloga.

Tko su Vaši birači? Jesu li to samo članovi i simpatizeri HDZ-a?

-Lokalni izbori su izbori na kojima u prvi plan dolaze ljudi, a dokaz tome je i rezultat od prije 4 godine (78%), tako da mene biraju svi ljudi kojima je Selnica na srcu i koji žele njen napredak, a ne samo HDZ simpatizeri i članovi.

U naredne četiri godine, ako Vas izaberu, imat ćete još puno posla. Koji su to projekti koji vas čekuju?

-Prije 8 godina zacrtao sam sebi viziju Selnice koja se, evo, ostvaruje. Svi se razbacuju projektima, a nemaju riješeno niti vlasničko pitanje parcela. Ponosan sam što su naši projekti spremni i svi s građevnim dozvolama. Najveći posao u sljedećem mandatu je dovršetak kanalizacije, izgradnja stambeno poslovne zgrade, izgradnja vatrogasnog doma i nastavak uređenja nerazvrstanih cesta na području Općine.

Kako će Selnica i pripadajuća mjesta izgledati za četiri godine? Hoće li to biti turistički raj?

-Što se turizma tiče, u prvom planu je svakako izgradnja kampa, koji također ima građevnu dozvolu, a za koji sam dobio potporu državne tajnice Ministarstva turizma i sporta, gospođe Sandre Herman. Naravno, slijedi nam i pronalazak modela financiranja u suradnji s Ministarstvom, ali i to će se riješiti.

Što bi željeli za Selnicu, a ne možete ostvariti?

-Uređenje nerazvrstanih cesta je želja za čije će ostvarenje trebati još barem 10-ak godina. Općina ima težak teret iz prošlosti koji se mjesečno otplaćuje 70 tisuća kuna i koji ne dozvoljava dodatna zaduženja Općine za rješavanje problema nerazvrstanih cesta. Druga želja je da vlasnici parcela u Gospodarskoj zoni odluče prodati svoja zemljišta po realnoj cijeni i onda će Zona proraditi punim kapacitetom, jer već sada većina parcela ima svoju namjenu, iako se to ne vidi na terenu. Npr. prijavljen je početka gradnje hladnjače na velikoj parceli, ali radovi još nisu započeli.
Selnica je već sada, a i dalje će biti, privlačna sredina koju ćemo izgradnjom stanova, a i mogućom privatnom investicijom izgradnje dvojnih stambenih objekata, učiniti još privlačnijom. Na samo 15 km od Čakovca, ali s puno povoljnijom cijenom nekretnina.

Što mislite o svojim protukandidatima?

-Neki misle kako je ovo lagan posao, a u stvarnosti je sasvim suprotno. Tako imamo i kandidate kojima je najlakše sada krasti moje ideje, pa kao svoje ciljeve navode upravo sve ono što je već odrađeno i spremno, a što sam naveo prije. Njima je u prvom planu ipak osobni interes i to je već sada svima jasno.

Najnovije vijesti

Pročitajte više