SVESTRANI GLAZBENIK

ERICU je dodijeljena nagrada ‘Moj prvi Music pub’

Tijekom jučerašnjeg (10. siječnja 2022.) gostovanja u emisiji Music pub Zlatka Turkalja na Drugome programu Hrvatskoga radija, ERICU je dodijeljena nagrada Moj prvi Music pub.

Iako prva takva nagrada, svestranom je glazbeniku to još jedno u nizu značajnih glazbenih ostvarenja, među kojima su i brojne pohvale za njegov debitantski album „I Am Eric“. Izdanje se po objavi našlo na prvom mjestu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a da je riječ o iznimnom ostvarenju potvrđuje i da ga je u Sjedinjenim Američkim Državama distribuirala diskografska kuća Republic Records (The Weeknd, Ariana Grande, Taylor Swift, Lorde…).

Nagrada Moj prvi Music pub označava i više nego lijep početak 2022. godine, koja će za njega biti uzbudljiva i zbog natjecanja za titulu predstavnika Hrvatske na Euroviziji. Svestrani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent na nadolazećoj Dori natjecat će se autorskom pjesmom „I Found You“, kreiranom uz pomoć Filipa Vidovića i Gordana Dragića.

Bez obzira na tek napunjenu 21 godinu, ERIC iza sebe ima dugogodišnje glazbeno iskustvo; svoj je talent pokazao već u osnovnoj školi te je pobjeđivao na raznim državnim i inozemnim natjecanjima u klasičnoj gitari, a još je kao srednjoškolac surađivao s glazbenim profesionalcima.

Album „I Am Eric“ na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku. Među njima su se našle zapažene „Not Gonna Let Go“, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, „Reci mi“, koja je dospjela na 16. mjesto HR Top 40 ljestvice, još jedan HR Top 40 singl „No Good“, te „Confidence”, čiji je bio koautor sa samo 16 godina.

Slušajte „I Am Eric“ na digitalnim glazbenim platformama: https://ERICmusic.lnk.to/iameric
„I Am Eric“ – popis pjesama:
„One Of Us“
„Confidence“
„Not Gonna Let Go“
„Bump It Up“
„No Good“
„There Too“
„Tell Me“
„Why Do You Give Me Hope“
„In My Veins“
„Come Back Home“
„Reci Mi“
Press kit:
https://umusic.box.com/v/eric-presskit-hr
**
Facebook: https://ericmusic.lnk.to/facebook
Instagram: https://ericmusic.lnk.to/instagram
YouTube: https://ericmusic.lnk.to/Vevo

Najnovije vijesti

Pročitajte više