EDUKATIVNO PREDAVANJE ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE GORIČAN

Edukativnim predavanjem obilježeni Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece i Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe djece

Svjetski dan prevencije zlostavljanja djece obilježava se svake godine 19. studenog u sinergiji s Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe djece koji se obilježava 20. studenog. Tim povodom kontakt policajci Policijske postaje Prelog, u ponedjeljak, 22. studenoga 2021. godine kod zgrade Osnovne škole Goričan koristeći vozilo Mobilnog preventivnog centra policije uspostavili su informativni punkt policije i za učenike petih razreda održali edukativno predavanje.

Kroz predavanje učenici su upoznati s problemima nasilja te sa zakonskim mogućnostima njegova sprječavanja i prijavljivanja. Intencija je da se kroz ovakav oblik edukacije prošire stečena znanja učenika te da ih se upozna sa svim oblicima nasilja, kako prepoznati nasilje i kako se zaštiti.

Kontakt policajci potom su učenicima prezentirali mogućnosti Mobilnog preventivnog centra policije, kojeg su učenici potom razgledati.

Na kraju predavanja učenicima su podijeljene reflektirajuće trakice financirane i nabavljene sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Najnovije vijesti

Pročitajte više