RAZBOJNIŠTVO U ČAKOVCU

Dvojica prijetila i opljačkala maloljetnika

            U ponedjeljak, 8. ožujka 2021. godine u kasnim večernjim satima u prostorije Policijske postaje Čakovec pristupio je maloljetnik u pratnji roditelja te prijavio razbojništvo počinjeno na njegovu štetu.

            Iz zaprimljene prijave proizlazi kako su oštećenom maloljetniku u ponedjeljak, 8. ožujka oko 20:40 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, prišla dvojica mlađih muškarca te su ga pritom zatražili cigarete i novac. Nakon što im je odbio dati novac jedan od napadača fizički je nasrnuo na oštećenog te mu pritom zaprijetio da će ga ozlijediti ako mu ne preda novac. Odmah potom napadač je počeo pretraživati džepove jakne i hlača oštećenika te mu pritom oduzeo stotinjak kuna. Napadači su potom međusobno podijeli novac te napustili mjesto događaja. U opisanom događaju oštećeni maloljetnik nije ozlijeđen.

            Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec na području grada Čakovca pronađena su dvojica maloljetnika, koji su prema opisu odgovarali počiniteljima razbojništva te su privedeni u policijsku postaju, a potom i uhićeni.

            Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinili prethodno opisano kazneno djelo razbojništva.

            Tijekom istraživanja od osumnjičenika je oduzet novac koji je protupravno stečen počinjenjem kaznenog djela te je vraćen roditelju oštećenog maloljetnika. Ujedno, od jednog od maloljetnih osumnjičenika oduzet je metalni bokser. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (posjedovanje hladnog oružja čija je osnovna namjena napad ili nanošenje ozljeda) prema maloljetniku koji je posjedovao bokser podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

            Prema osumnjičenim maloljetnicima zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće, kao dopuna prethodno zaprimljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više