ĐURĐICA SLAMEK: Odlazim s mjesta predsjednice međimurskog HSS-a radi poslušnika Kreše Beljaka

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Pišući nedavno za medjimurski.hr o stanju u HSS-u Međimurske županije Ivica Jurgec je ekskluzivno otkrio da je predsjednik stranke Krešo Beljak pismeno postavio dugogodišnjeg člana međimurskog HSS-a i zamjenika čakovečkog gradonačelnika Zorana Vidovića za koordinatora županijske organizacije stranke. Dao mu je ovlasti za pregovore sa svim političkim strankama te potpisivanje koalicijskih sporazuma i kandidacijskih lista za lokalne izbore 2021. godine.

Istovremeno je saznao da je legalno izabranoj predsjednici međimurskog HSS-a i načelnici Općine Sveta Marija Đurđici Slamek izrečena opomena pred pokretanje disciplinskog postupka. Sve to, očito, rezultiralo je daljnjim podjelama u međimurskom HSS-u, a sinoć i neopozivom ostavkom Đurđice Slamek koja se medijima obratila slijedećim priopćenjem:

‘Žao mi je što vam se obraćam na ovaj način, preko medija, ali smatram da nema smisla da kao predsjednica ŽO HSS-a MŽ sazovem Odbor ŽO HSS-a Međimurske županije pošto on prema riječima koordinatora Zorana Vidovića nema nikakve ovlasti, prvenstveno ovlasti vezane za Lokalne izbore 2021. godine.

Svi ste upoznati s nestatutarnim radnjama Kreše Beljaka vezanim za održavanje Glavnog odbora HSS-a i Glavne skupštine HSS-a kao i Odluke koju je jednoglasno donio naš Odbor ŽO HSS-a Međimurske županije i kojom smo svi bili protiv održavanja Glavne skupštine HSS-a 30. srpnja 2020 iz razloga jer se ista prema Članaku 150. st. 3 Statuta, u kojem jasno i nedvosmisleno piše, točan termin sazivanja skupštine: Odluka se donosi najmanje sto i dvadeset, a najkasnije šezdeset dana prije kraja četverogodišnjeg mandata izabranih dužnosnika svih razina što predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije ispoštovao jer se temeljem navedenog Glavna skupština mogla održati najprije u rujnu. Također znate da nismo bili jedina ŽO koja je donijela takvu Odluku već jedna od 14 ŽO HSS-a.

Nažalost, većina neposlušnika predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, naših uglednih kolega HSS-ovaca, je suspendirana ili su predsjednicima ŽO oduzete ovlasti za pregovaranje za nadolazeće lokalne izbore i postavljeni su koordinatori što je također nestatutarno. Zbog protustatutarnog vođenja HSS-a mnogi su HSS-ovci izašli iz stranke, a izašle su i mnoge cijele OO/GO. Osobno bih još nekako prešla preko toga nadajući se da će ipak doći neko bolje vrijeme za HSS s novim predsjednikom koji će ga voditi statutarno i demokratski, prema nauku braće Radić.

No, pokazalo se da i mi u Međimurju imamo Beljakove poslušnike, a među njima je i Zoran Vidović, koordinator HSS-a za Međimursku županiju koji je samostalno donio Odluku, bez da se barem konzultirao s predsjednicima općinskih i gradskih organizacija HSS-a MŽ, da HSS MŽ podržava na predstojećim izborima SDP. Možda bi takvu odluku donio i Odbor ŽO HSS-a MŽ, ali nikako je ne može donijeti jedan čovjek koji i sam za sebe kaže da on samo izvršava ono što mu Beljak kaže.

Stoga dragi HSS-ovci podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednice ŽO HSS-a MŽ i nakon 25 godina članstva izlazim iz HSS.

Na kraju vas još jednom pozdravljam našim pozdravom Vjera u Boga i seljačka sloga,’ napisala je.

Nakon svega ovoga biti će zanimljivo vidjeti hoće li se Đurđica Slamek na predstojećim lokalnim izborima kandidirati kao nezavisna kandidatkinja ili se pridružiti nekoj drugoj listi.

Ujedno doznajemo da su odluku o izlasku iz stranke donijeli i drugi članovi Općinske organizacije HSS-a Svete Marije.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Mlada sopranistica Marija Magdalena Kočila oprostila se od Međimurja

Marija Magdalena Kočila završila je svoja srednjoškolska glazbena naukovanja...

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...