'VEČERA ZA 5'

Dunja iz Varaždina sve oduševila, jedino je Mario iz Donjeg Mihaljevca skinuo bodić jer nije bilo kruha!

Autor: RTL/HBF Foto/Video: RTL
- Advertisement -

Dunja Suhanek iz Varaždina otvorila je ovotjednu ‘Večeru za 5’ u kojoj ovaj put kuhaju Varaždinci i Međimurci. Za svoja jela dobila je visokih 39 bodova. Deset bodova udijelile su joj Ivana Baturić Makovac i Dinko Šimenc iz Varaždina te Zlatko Kovač iz Nedelišća, a jedino je Mario Kostel iz Donjeg Mihaljevca ocijenio večeru s devet bodova – i to zbog glavnog jela u kojem nije bilo kruha.

– Sve ostalo je super, prefino – zaključio je Mario.

– Sve je bilo super, lijepa atmosfera, prefino – komentirao je Dinko. Ni Ivana i Zlatko nisu skrivali oduševljenje Dunjinom večerom.

Dunja Suhanek

Pripravu večere koja je sve oduševila Dunja je započela glavnim jelom – pečenom teletinom i povrćem. ‘Pokaži mi što znaš’ nije dovoljno govorilo gostima.

– Možda nešto što moramo otvoriti, enigma pred nama. Teletine nisam neki obožavatelj, ali ako je neka peka ili pečeno, onda je nešto bolje nego ako je lešo – komentirao je Dinko.

– Možda je teletina ispod peke – dodao je Mario Kostel.

Mario Kostel

Uslijedila je priprava deserta ‘Arcobaleno’. “Egzotično ime”, komentirala je Ivana. Iako je ekipa pretpostavila da će se raditi o šumskom voću u desertu, nisu pogodili da se radi o mini Pavlovim tortama. Zlatka je naziv deserta podsjetio na njegovu bivšu djevojku pa se ponadao da neće upravo kod nje doći na večeru! Dok je Zlatko nastavio živjeti u neizvjesnosti, Dunja je pravila predjelo ‘Krugove’.

– Punjeni šampinjoni s povrćem vjerojatno – prognozirao je Dinko predjelo.

Punjeni šampinjoni, tikvice i focaccia – posljednje je čega se prihvatila Dunja. Međimurci Mario i Zlatko komentirali su da nemaju pojma što je to focaccia, pa su eto imali prilike i naučiti nešto novo.

Nakon što je Dunja završila s pripravom večere, krenula je s pripremama za doček gostiju. U kombiju su se kandidati sreli i upoznali, a onda ih je Dunja dočekala uz prigodne aperitive – višnjevac, dunju i viljamovku.

Uskoro su se Zlatkove slutnje obistinile, dočekala ga je bivša djevojka – Dunja.

– Bio sam iznenađen, vidio sam Dunju, koju poznajem. Bilo mi je drago što sam je vidio, u to ime sam popio duplu dunju”, otkrio je.

– Domaćica je izgledala kao da nije bila u pretjeranom stresu – komentirao je Mario, a Dinko je Dunju pohvalio zbog lijepog dočeka.

– Aperitiv je bio odličan, obuzeo me aperitiv od dunje – zaključila je Ivana.
Predjelo naziva ‘Krugovi’ prvo je stiglo pred ekipu.

– Svaka čast, jako lijepo, vizualno prekrasno. Jako dobro, tikvice izvanredne – pohvalio je Zlatko Dunju. – Izgled je bio fenomenalan, patim malo na dekoraciju. Čista desetka – dodala je Ivana i pohvalila tikvice.

– Gazdarica me potrefila, sve mi je bilo ukusno – zaključio je Mario.

– Možda je bilo previše salate, ali nije to nikakva zamjerka – o predjelu je za kraj otkrio Dinko.

‘Pokaži mi što znaš’ iduće je jelo koje je stiglo pred ekipu.

– Restoranski, lijepo, čisto – pohvalio je Dinko izgled glavnog jela. Mario je, pak, zamjerio Dunji što uz glavno jelo nije poslužila kruh.

– Kadulju nisam osjetila, ali okus je bio fin – glavno jelo je komentirala Ivana.

– Šparoge i batat su mi bili ukusni – zaključio je Zlatko.

Za kraj, stigao je desert naziva ‘Arcobaleno’. Mini Pavlove torte ekipi su se vizualno jako svidjele.

– Lijepo dekorirano, stvarno kako bi trebalo biti – komentirao je Dinko izgled deserta.

– Spojili su se lijepo biskvit i krema te voće – dodala je Ivana.

– Okus je bio slatko-kiselkast, meni je odgovaralo – zaključio je Mario.

Dunja je za kraj ekipi udijelila prigodne poklone – domaće proizvode koje suprug i ona sami spravljaju. Uslijedila su i dva iznenađenja za kraj večere. Prvo je ‘vatrena pića’ spravio Dunjin zet, a onda je i Maja Fireshow priredila vatreni show kao zabavu za kraj večere. Pohvale je domaćica dobila na račun cijele večeri. Osim što, eto, nije servirala kruh…

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još