UJEDINJENJE LOVAČKIH DRUŠTAVA

Dražen Srpak: treba formirati jedno lovačko društvo te izgraditi streljanu i lovački dom!

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

Dana 10. srpnja 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak održao je sastanak s predstavnicima Lovačkog društva “Zeko” i Lovačkog društva “Mursko Središće” na temu da u Murskom Središću lovci budu članovi jednog lovačkog društva obzirom što je staro lovačko društvo zbog šteta nastalih naletom na divlje životinje završilo u stečaju, a uz to je već prije egzistiralo još jedno lovačko društvo.

Gradonačelnik je tako iznio svoje stajalište da su dva lovačka društva nepotrebna te da bi svi lovci trebali biti članovi jednog društva, a da je to pogotovo važno ako bi se išlo u realizaciju projekta izgradnje streljane i lovačkog doma na Hrastinki (sanirano odlagalište).

Na sjednici stručnog kolegija gradonačelnik je zadužio savjetnika za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da ispita mogućnost gradnje streljane te manjeg objekta za potrebe lovačkog društva, obzirom što je riječ o zemljištu koje je u vlasništvu Republike Hrvatske.  Temelj za financiranje izgradnje streljane i lovačkog doma bila bi sredstva iz stečajne mase koja bi Grad trebao dobiti.

Ljudski, financijski i tehnički kapaciteti civilnog društva, što je posebno važno u lokalnoj zajednici, svakako bi ojačali ako bi u Murskom Središću lovci bili članovi jednog društva.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Krenula sezona Sportova na vodi prvim nedjeljnim druženjem

Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine nastavlja sa...

Bila je privilegija poznavati Danijelu

Na preloškom groblju u subotu prije podne održan je...

FOTO Emotivni oproštaj župnika Mislava Mikaca sa župljanima! Bilo je i suza!

Izuzetno emotivno bilo je danas na oproštajnim svetim misama...