TRESLA SE BRDA, RODIO SE MIŠ!

Donesite odluku o javnom prijenosu sjednica GV Čakovca ili… Pa, ništa!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Tresla se brda, rodio se miš!

Tako bi se mogao opisati početak današnje (srijeda) sjednice Gradskog vijeća Čakovca. Naime, već nekoliko dana predsjednik GV-a, Darko Zver (Fokus) pokušavao je preko medija izvršiti pritisak na vladajuće koalicijske partnere, kako bi poduprli odluku o izravnom prenošenju ili javnom video-snimanju sjednica Gradskog vijeća. Na tu temu jučer je sazvao i konferenciju za novinare, na kojoj se obrušio na koalicijske partnere, izravno prozivajući gradonačerlnicu Ljerku Cividini (HNS) i vijećnicu Nezavisne liste Matije Posavca, Štefaniju Damjaović za kršenje dogovora. Naime, na nadležnom Odboru, kojem predsjeda vijećnica Damjanović, njegov prijedlog nije dobio zeleno svjetlo pa je jučer pred novinarima značajno konstatirao: “Čemu onda koalicija, ako se ne držimo dogovora i ne radimo transparentno na korist naših građana?”

Mnogi su to protumačili kao najavu raskidanja koalicijskog sporazuma s partnerima koji čine vlast u Gradu Čakovcu, ako se odluka o snimanju ne donese. Čak je i na novinarskoj presici najavio da će dati šansu kolegama iz vladajuće koalicije da danas ipak donesu mišljenje Odbora, kako bi ta točka mogla na dnevni red.

Kako toga nije bilo, predsjedavajući Darko Zver na početku današnje sjednice skinuo je točku dnevnog reda o dopuni Poslovnika o radu Gradskog vijeća i dao 10 minuta pauze za dodatne konzultacije.

On i jedan vijećnik njegovog Fokusa izašli su iz vijećnice, ali drugi nisu. Nije bilo konzultacija. Osim u klupama.

Nakon 10 minuta Zver se vratio, ali mišljenja Odbora nije bilo. Atmosfera je bila napeta, jer se očekivalo da će Zver zbog toga demonstrativno dati ostavku i raskinuti koaliciju. Ali – ništa!

– Gospodine Zver, niti jednom niste iskoristili mogućnost sazivanja međustranačkog kolegija vijećnika koalicije na kojem se takve stvari dogovaraju i gdje smo to mogli riješiti. Drugo, dnevni red može dopuniti ili pojedinu točku izostaviti samo predsjednik Gradskog vijeća, pas vas pozivam da tako i učinite – kazala je vijeć Vesna Baranašić Horvat.

– Ja sam već na prošloj sjednici predložio izmjene, ali je većina vas bila suzdržana. Kako nadležni Odbor nije dao mišljenje ovu točku skidamo s dnevnog reda – kazao je Zver pomirljivo i sjednica je nastavljena.

Bez izravnog prijenosa ili naknadne snimke. No, ako imalo poznajete Darka Zvera, on odustati – neće!

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još