U TIJEKU SU PRIJAVE KORISNIKA

Dom Japa u Murskom Središću pruža 24-satnu njegu uz stručan tim i povoljne cijene!

Japa

U najsjevernijem gradu u Hrvatskoj, Murskom Središću, uz susjedne općine Podturen, Sveti Martin na Muri, Vratišinec i grad Čakovec te grad Lendavu u Republici Sloveniji, smjestio se suvremeni Dom za starije i nemoćne osobe “Japa”, koji uz povoljne cijene i stručan tim nudi 24 sata zdravstvenu njegu i brojne aktivnosti protiv usamljenosti, a koji trenutno prima prijave novih korisnika.

Druženje je nešto što nas sve pokreće, stoga je upravo Dom za starije i nemoćne osobe “Japa” ustanova koja teži promicanju i osvješćivanju važnosti pripreme korisnika za novo životno razdoblje i promijenjene uvjete života te zadržavanja emocionalne, socijalne i intelektualne vitalnosti i aktivnog odnosa prema životu u skladu s individualnim potrebama svakog korisnika.

Japin cilj je biti dom sretnih i zadovoljnih ljudi

Svim korisnicima Doma “Japa” osigurava se kvalitetna 24-satna njega i medicinska skrb koju osigurava tim medicinskih sestara i njegovateljica, fizioterapeuta, psihologa, radnog terapeuta, animatora te pomoćnog osoblja. Dom Japa pruža svim pokretnim, polupokretnim i nepokretnim korisnicima zdravstvene usluge od stalnog zdravstvenog nadzora liječnika opće medicine, zdravstvene njege uz cjelodnevni stručni nadzor i fizikalne terapije do psihološke podrške i savjetovanja.

Ovisno o stupnju samostalnosti te individualnim potrebama svakog korisnika, osigurava se pomoć pri odijevanju i svlačenju, pomoć pri hranjenju i obavljanju osobne higijene, pomoć pri obavljanju fizioloških potreba, primjenjuje se fizikalna terapija u dogovoru s nadležnim liječnikom, osigurava se redovito praćenje tlaka, razine šećera u krvi, praćenje temperature i uzimanja lijekova, sprječavanje komplikacija uslijed dugotrajnog ležanja i sanacija dekubitalnih rana, uzimanje materijala za laboratorijske pretrage, stalna pratnja pri odlasku na liječničke preglede.

U Japi se provode brojne radno-okupacijske i kulturno-umjetničke aktivnosti

Uključivanjem u različite sadržaje korisnici imaju mogućnost međusobnog povezivanja i druženja čime se značajno smanjuje problem usamljenosti koji prati starenje. Starost kao “treće životno razdoblje” može biti itekako lijepa za pojedinca u kojemu osobe mogu doživjeti novi početak, realizaciju svojih neotkrivenih potencijala i aktivno se prilagođavati životu u svom novom domu, Domu Japa.

Održavaju se likovno-kreativne radionice, glazbene terapije, sportske aktivnosti i molitveno-vjerske aktivnosti te igraju društvene igre, obilježavaju se rođendani, blagdani i važniji datumi uz prigodni program te se organiziraju izleti, šetnje.

Keramičarsku grupu u Domu Japa vodi renomirana međimurska umjetnica Jelena Valkaj. Njene kreativne ideje te podatljivost i mekoća gline potaknut će i pomoći korisnicima Doma “Japa” da svoje zamisli, jednostavno, kroz proces oblikovanja, pretoče u konkretan rezultat jer upravo rad s glinom povezuje sintezu više osjetila, osobito taktilno (dodir) i kinestetičko (pokret) što je pogodno za održavanje fine motorike, a posebice sintezu oka, ruku i mišljenja, stoga će naši korisnici imati priliku slobodno oblikovati glinu te na taj način iskazivati svoje doživljaje, misli i osjećaje. Njegovanje ovakvog pristupa radu razbija monotoniju mišljenja i zapadanja u depresivne misli.

Za više informacija posjetite službenu internet stranicu Doma “Japa”, kontaktirajte broj telefona 040/370-743 ili ih posjetiti na lokaciji Frankopanska 18a u Murskom Središću!

Najnovije vijesti

Pročitajte više