ZANIMLJIVE AKTIVNOSTI

Dođite 18. lipnja na LegenDru – festival mitova i bajki dravskoga kraja

Autor: TZ Grada Preloga Foto/Video: TZ Grada Preloga
- Advertisement -

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga u suradnji s partnerima, organizira četvrti po redu festival mitova i legendi dravskoga kraja – LegenDru. Festival će se održati u nedjelju 18. lipnja 2023. od 14:00 do 19:00 sati na novouređenom obalnom pojasu dravskog jezera kraj Preloga. (46.324396, 16.597142).

U bogatom programu za sve uzraste, nastupaju profesionalne pripovjedačice bajki Sandra Vukoja, Ivanka Ferenčić Martinčić i Densi Radovan koje će svojim kostimima i scenskim nastupom posjetiteljima dočarati neobične svjetove i bića koja obitavaju u legendama. Ulaz na festival je slobodan, posjetitelje na info pultu očekuje karta manifestacije sa servisnim informacijama, a moguća je i nabava prve preloške baštinske slikovnice „Pesjanek te gledi“.

U okviru festivala organizira se likovni natječaj „Izradi svoje strašilo“ koji je raspisan za vrtićki te osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast i traje do 14.6.2023. Radovi prijavljenih natjecatelja bit će izloženi za vrijeme trajanja festivala, a pobjednici proglašeni u završnoj ceremoniji. Tekst natječaja je dostupan na http://knjiznice.nsk.hr/prelog/.

Kreativce očekuje radionički kutak s hrvatskim autohtonim igračkama, filcanjem vune i eko nakitom kojeg će voditi umjetnice Tanja Tandara i Smiljana Strahija. Za one željne dinamičnih aktivnosti, DND priređuje natjecanje u Drofskim igračama te nagradni lov na blago.

Za ukusnu okrjepu pobrinut će se restorančić na kotačima „Bajzovih dvora“, kako ni najmlađi ni najstariji posjetitelji Festivala ne bi ostali gladni i žedni.

Organizatori vas pozivaju da provedete ugodno obiteljsko popodne na svježem zraku uz zanimljive i raznovrsne aktivnosti za svačiji ukus i želje. Poslušajte priču, dođite na piknik, osunčajte se na suncu, družite se s likovima iz legendi, oslikajte si lice, kostimirajte se, odmorite u hladu, fotografirajte s pesjanekom i pridružite na čarobnoj zabavi uz rijeku.

RASPORED DOGAĐANJA
14:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Bajka i zaborav (Ivanka Ferenčić Martinčić) – otvaranje manifestacije
Izložba radova likovnog natječaja 14:00 – 18:00 sati
14:00 – 18:00 sati HAI RADIONICE: Hrvatske autohtone igračke (Tanja Tandara), FILCANJE: Smiljana’s Felt (Smiljana Strahija), LOV NA PESJANEKOVO BLAGO (DND Prelog), OSLIKAVANJE LICA (Dječji klub Sims)
15:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Ni blizu, ni daleko (Sandra Vukoja)
15:00-17:00 sati EKO NAKIT (DND Prelog)
16:00 – 17:00 sati DROFSKE IGRAČE (Dječji klub Sims)
17:00 sati PRIPOVJEDAONICA: Čarobno pero (Sandra Vukoja)
18:00 sati PRIČA: Staklena gora (Densi Radovan)
19:00 sati Zatvaranje manifestacije i proglašenje pobjednika likovnog natječaja

Organizatori:
Knjižnica i čitaonica Grada Preloga
Turistička zajednica Grada Preloga
Dječji klub Sims Prelog
Društvo Naša djeca Prelog
Muzej Croata insulanus Grada Preloga

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Fotografija s igračima za povijest središćanske košarke

Košarkaški klub Rudar Mursko Središće ove se je godine...

Javni natječaj za prijam u službu u jedinstveni upravni odjel

Javni natječaj za prijam u službu u Jedinstveni upravni...

Prepoznate Madeljine zasluge

Na svečanoj sjednici OV-a  povodom Dana općine Donja Dubrava...