OPĆINA DONJA DUBRAVA

Dodijeljena financijska sredstva za rekonstrukciju Dječjeg vrtića ‘Klinčec’

Prema informaciji Monike Žinić, pročelnice JUO općine D. Dubrava, 16. ožujka 2021. godine Općina Donja Dubrava prijavila se na Javni poziv za „Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima“ koji je raspisao Središnji državni ured za demografiju i mlade. Naziv projekta je „Rekonstrukcija dječjeg vrtića Klinčec Donja Dubrava – poboljšanje materijalnog i smještajnog kapaciteta djece jasličke dobi“.

Početkom ovog mjeseca je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade donijela odluku o dodjeli financijskih sredstava. Za projekt dječjeg vrtića Donja Dubrava dodijeljena su financijska sredstva u iznosu od 133.389 kuna, a ukupna vrijednost projekta iznosi 350.000 kuna.

Realizacijom ovog projekta osigurali bi se kvalitetniji smještajni kapaciteti djece jasličke dobi, ali i sve ostale djece u vrtiću. Kroz taj projekt omogućilo bi se zatvaranje većeg djela terase čime bi se dobio dodatni prostor za sanitarni čvor, garderobni prostor i spremište za radne materijale odgojitelja.

Jaslički dio dobio bi svoj ulaz za djecu i roditelje, garderobu i sanitarni čvor čime bi se rasteretio glavni ulaz za prihvat djece iz ostalih grupa. Roditelji jasličara imali bi dovoljno vremena za svoju djecu kojoj je potrebno više pažnje i osjetljivija su na odvajanje od roditelja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više