3. MAJUŠKO ŠPANCIRANJE

Djeci usađujemo ljubav prema prirodi

Autor: Blanka Lozić Foto/Video: Blanka Lozić
- Advertisement -

Nakon majuškog španciranja 15. svibnja 2022. godine, u ponedjeljak 16. svibnja organizirano je španciranje za polaznike dječjeg vrtića ˈZvončićˈ iz Nedelišća. U pratnji svojih odgojiteljica i ravnateljice Danice Korunek, u Slakovec je stiglo 50 mališana.  Skupnu su predvodile vodičice i članice Udruge žena Slakovec Marija Oreški i Dragica Goricaj koje su za njih pripremile kraću rutu.

Članice udruge za pristigle goste pripremile su hranu i sokove, a u znak zahvalnosti, vrtićanci su im priredili malu priredbu.

Kako je došlo do suradnje ispričala nam je predsjednica Udruge žena ˈSlakovecˈ Ivanka Novak.

– Danas na šetnicu vodimu mališane iz Dječjeg vrtića Zvončići iz Nedelišća. Došle su dvije skupine i ukupno imamo oko pedesetak djece. Kad je počelo majuško hodanje odlučili smo da organiziramo i pješačenje za naše najmlađe. Tako smo odlučili započeti suradnju s našim vrtićima koja traje i danas. Budući da vrtići rade preko tjedan, pješačenje smo morale organizirati preko tjedna. Naša šetnica danas bi imala 10 godina, no budući da smo bili spriječeni pandemijom, ona se protekle dvije godine nije održavala. Ovo pak nam je treća šetnica s djecom. Mališane koje danas ovdje vidite je najstarija vrtićka skupina. Za njih smo predvidjele sat vremena šetnje kako im aktivnost ne bi bila prenaporna. Na kraju našeg puta ćemo se i podružiti te će nam dječica u znak zahvalnosti otpjevati pokoju pjesmicu, rekla je Ivanka.

Do suradnje dječjeg vrtića i udruge došlo je prije tri godine, govori nam ravnateljica vrtića Danica Korunek, a ova će se tradicija i nastaviti.

– Gospođe iz udruge pozvale su nas da se pridružimo događaju prije tri godine. Budući da se ono održava nedjeljom, mi smo odlučile organizirati španciranje tijekom tjedna. Cilj je da djeca vide svoju sredinu, provedu vrijeme u prirodi i maknemo ih iz okruženja vrtića. Kontakt s prirodom treba biti što intenzivniji i što češći. Ideja je da im se pruža što više sadržaja u prirodi. Mi smo vrtić s eko zastavom, eko vrtić. Tamo imamo svoj vrt i želimo da polaznicima vrtića usadimo ljubav prema prirodi, rekla nam je D. Korunek.
Mališani su se posebno iskazali prošavši rutu u samo sat vremena, nakon čega je uslijedila okrjepa i priredba.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još