DEMANTI SPREMAČICE - KUHARICE

‘Djeca u Osnovnoj školi Goričan jela su kuhanu hranu, bila sretna i zadovoljna!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Općina Goričan, Pixabay
- Advertisement -

Povodom situacije u OŠ Goričan vezanom uz školsku kuhinju i objave u medijima da škola nema kuharicu te da su djeca već mjesecima na sendvičima, spremačica OŠ Goričan Jasminka Hranjec, koja je od siječnja ove godine zaposlena u školskoj kuhinji, ogorčena člancima u medijima i šutnjom ravnatelja, poslala je medijima demanti.

Medjimurski.hr je inače, vezano uz situaciju sa školskom kuhinjom, vranama koje uništavaju fasadu i situacijom sa Školskim odborom te škole, koji, kako nam je rekao predsjednik Školskog odbora Ivan Karol, već više od godinu dana čeka odobrenje Ureda župana o imenovanju tri člana odbora od strane općine pa odbor funkcionira, ali sa četiri umjesto sedam člana, u dva navrata tražio komentar ravnatelja te škole Zlatka Varošanca, koji je isti odbio dati, kao i komentar župana Matije Posavca, koji još uvijek čeka.

Dopis Jasminke Hranjec prenosimo u cijelosti:

– Ponukama bombastičnim naslovima “Učenici jeli suhu hranu, a vrane fasadu!?” i “Vrane uništavaju sportsku dvoranu u Goričanu, a djeca jedu sendviče jer škola nema kuharicu!”, odlučila sam napisati nekoliko rečenica. Budući da je kuharica Osnovne škole Goričan na duljem bolovanju, škola je raspisala natječaj. Na natječaj se nitko nije javio pa je ravnatelj zamolio mene mogu li raditi u kuhinji. Bilo mi je teško, ali isto tako nepojmljivo da škola nema kuharicu, pristala sam.

Moram napomenuti da nemam školu za kuharicu, ali imam bogato iskustvo u tome. Svakodnevno sam bila u kontaktu sa kuharicom kako bi mi dala savjete i pomogla mi kad god je trebalo. Najvažnije od svega je da su djeca jela KUHANU HRANU!!! Jednom mjesečno, kad su bili famozni sendviči na meniju, uz to su išli namazi od nutele, paštete i pekmeza i te voćni čaj, kakao ili cedevita. Mislim da je svako dijete izabralo taj dan nešto za sebe.

Nažalost, u travnju sam završila na bolovanju tri tjedna radi ozljede ruke i smrtnog slučaja i tada su u pomoć priskakali svi, da djeca imaju što za jesti. Dakle u pitanju su TRI TJEDNA, a ne tri/četiri mjeseca kako se piše po medijima.

Sve je krenulo na općinskoj sjednici koja očito nema drugih tema i materijala za Općinu pa se bavi školskom kuhinjom. Kao što je normalno da inspekcija dolazi uzimati uzorke kuhane hrane u školi (a ne sendviče), tako bi bilo normalno da općinari dođu pitati ima li problema u školskoj kuhinji.

I sada, kada je kraj školske godine i kad sam završila s kuhanjem, upućujem iskrenu zahvalu svoj djeci jer smo odlično surađivali, bili su sretni, zadovoljni, nisu bili gladni i dolazili su po repete.

Drage roditelje koji imaju neumjesne komentare u medijima željela bih pitati što njihova djeca jedu doma. Jer toj djeci ne valja ni bogata juha s carskim povrćem i pilećim fileom, ni grah ričet, ni rezanci sa sirom, ni juha od rajčice, pljeskavice, pire, rizi-bizi, pohani oslić, gulaš, pa čak ni hot-dog, pecivo s višnjom, čokoladom…

Toj djeci je važna pica, dinosauri i bombastična cedevita. Kad sam ispekla nekoliko puta zlevanku za svu djecu, 70% djece nije znalo što je to. Kad su probali, bilo im je jako fino. Eto, dragi roditelji, pozabavite se u kuhinji nekim finesama, a ne da samo kritizirate i šaljete djecu da gledaju u tanjure učitelja. Učitelji ne jedu posebnu hranu, a mislim da ne bi bio problem i da jedu jer oni plaćaju školsku kuhinju.

A vi dragi općinski i nadobudni, prije nego što počnete raspravljati o nekoj temi provjerite što se događa, a ne da odmah šaljete laži u medije. Jako dobro se zna od kud vjetar piše. Tople pozdrave i mirise kuhane hrane i finih slastica šalje vam Jasminka Hranjec.

- Advertisement -

Podijeli:


Najnovije

Pročitajte još