ENERGETSKA NEOVISNOST

Direktorici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavljeni planovi Međimurske županije

Autor: Matija Posavec, Facebook Foto/Video: Matija Posavec, Facebook
- Advertisement -

Jedan od glavnih ciljeva Međimurske županija je energetska neovisnost, što potvrđuje posljednji uspješno završen projekt ugradnje sustava obnovljivih sustava energije na zgrade Centra znanja Međimurske županija, ali i objedinjene javne nabave plina i struje u ustanove i škole u vlasništvu Županije zahvaljujući kojima se postižu velike uštede s obzirom na veliko povećanje cijena energenata.

Dobra energetska politika koju provodi Međimurska županija jedan je od glavnih razloga posjete direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenke Košiša Čičin-Šain s kojom se razgovaralo o dosadašnjim realiziranim projektima i daljnjim energetskim obnovama zgrada obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih institucija koje prijavljujemo na natječaje Fonda.

Do sada je obnovljeno 18 obrazovnih ustanova, Učenički dom u Čakovcu, Dom umirovljenika Čakovec i niz zdravstvenih ustanova, a u tijeku je i drugi krug investicija od kojih se najveća odnosi na obnovu preostale četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec. Istim tempom nastavljamo i dalje, a naglasak je stavljen na projekte obnovljivih izvora energije.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još