KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ČAKOVCA

Darko Zver poručuje: “Zalagat ću se za drastičnu promjenu antipoduzetničkog upravljanja Čakovcem”

Darko Zver, kandidat za čakovečkog gradonačelnika stranke Fokus, nastavlja s predstavljanjem programa za lokalne izbore. U drugoj točki programa naglasio je da će zalagati za drastičnu promjenu antipoduzetničkog upravljanja Gradom te za zaokret prema privlačenju novih investicija, a isto tako želi da građani imaju veće plaće i bolji životni standard.

Smatra da se drugi, poduzetniji gradovi bore za nove proizvodne investicije smanjenjem komunalnog doprinosa i naknade, dugogodišnjim jeftinim koncesioniranjem javnog zemljišta i smanjenjem birokratskih zapreka. Za to vrijeme, trenutna gradska vlast na čelu sa SDP-ovim gradonačelnikom je 2019. godine podigla cijenu komunalnog doprinosa za 50% i time otjerala one malobrojne investitore koji su bili spremni uložiti svoj novac i otvoriti nova radna mjesta na području Grada Čakovca.

Naglašava da općepoznata ekonomska zakonitost glasi: ‘Bez novih investicija, nema novih radnih mjesta. Bez novih radnih mjesta, nema većih plaća.’

Uz vašu podršku na izborima, želi implementirat tri alata za poboljšanje investicijske klime koja će podići interes investitora za ulaganjem na području Čakovca :

  1. Prenamjena zemljišta duž državne ceste D20 iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište industrijske namjene (od završetka naseljenog dijela Štefanca pa sve do priključenja na autoput u Sv. Križu) – grupiranje budućih industrijskih postrojenja na područje niske naseljenosti i kvalitetne prometne povezanosti
  2. Potpuno oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa dužinom cijele novonastale industrijske zone – uvjet za oslobađanje plaćanja komunalnog doprinosa je prosjek od minimalno 25 zaposlenih u prvih 5 godina poslovanja
  3. Implementacija „one stop shop“ koncepta uz investicijske asistente – dio zaposlenika Gradske uprave prezaposlit će se na poslove „investicijskih asistenata“ koji će biti zaduženi za navigiranje investitora kroz šumu propisa i administrativnu pomoć kod provođenja same investicije

Uz prednosti geografskog položaja, stvaranjem preduvjeta nužnih za jednostavno, brzo i efikasno pokretanje investicija, želi znatno poboljšati investicijsku klimu te bi tako Čakovec ubrzo mogao postati najprivlačnijom investicijskom destinacijom u Hrvatskoj.

Kaže da će nove investicije, a posljedično i nova, bolje plaćena radna mjesta, podići životni standard građana, dok će se istovremeno povećati prihodi gradskog proračuna po osnovi poreza na dohodak i dobit.

Smatra da su nesposobni i nepoduzetni političari svojim postupcima osudili marljive Čakovčance i Međimurce na gospodarsku osrednjost i financijsko polusiromaštvo. Uz vašu podršku na izborima, želi omogućiti radišnim Čakovčancima i Međimurcima prezaposlenje na nova i bolje plaćena radna mjesta.

– Dosta je bilo glasanja za ‘manje zlo’. Ovaj put imate ZA koga glasati! – poručio je.

Više detalja o kampanji saznajte na https://darkozver.hr/

Najnovije vijesti

Pročitajte više