PRVI PUT I NA MESAPU

Današnjom akcijom cijepljenja diljem Međimurja obuhvaćeno približno 1.500 osoba

akcija cijepljenja Mesap

Akcija cijepljenja protiv SARS-CoV-2 osoba starije životne dobi te osoba s kroničnim bolestima koje su podnijeli zahtjev za cijepljenje nastavlja se i ovog vikenda. Danas smo posjetili jedan od 3 punkta u Međimurskoj županiji – dvoranu Mesap-a u Nedelišću, gdje je danas tijekom nekoliko sati cijepljeno 660 osoba. Na punktovima u Prelogu i Murskom Središću cijepljeno je 830 osoba, odnosno 415 po svakom punktu.

Prema dnevnom izvješću Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 5. ožujka, broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji bio je 130. Na terenu je uz liječnike bila i prim. Marina Payerl-Pal, dr.med., ravnateljica ZZJZ Međimurske županije.

– U cijeloj Hrvatskoj postojao je trend smanjenog broja pozitivnih osoba na SARS-CoV-2 virus, no zadnjih tjedan dana bilježi se lagani porast udjela zaraženih. Tako je i u Međimurskoj županiji, stoga smo jučer bilježili čak 20% pozitivnih od ukupnog broja testiranih, što mijenja sliku i zaustavlja silazni trend. Takvi podaci jasno iziskuju od svih nas vrlo odgovorno ponašanje, jer bez provođenja mjera, nažalost, ne možemo doći do željenog cilja. Cijepljenje je izuzetno pomoćna mjera, no možemo cijepiti onoliko koliko cjepiva imamo. Potreban je oprez, ali i strpljenje, jer želimo cijepiti što više ljudi, no to ovisi o količini cjepiva koje dobivamo – poručila je Payerl-Pal.

Na terenu su i ovog puta angažirani liječnici obiteljske medicine, epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo, timovi hitne medicine, volonteri Crvenog križa, učenici i zaposlenici škola, članovi DVD-a, komunalni redari i policija.

–  S obzirom na to da akcija cijepljenja sada obuhvaća najstariji dio populacije, pomoć svih aktivnih službi na terenu izuzetno nam je vrijedna. Sretni smo što imamo ovoliki broj ljudi koji pomaže vrlo teško pokretnim osobama ili osobama s invaliditetom kroz postupak cijepljenja – dodaje te zahvaljuje na povjerenju i odazivu prema cijepljenju. Također, apelira na strpljenje i pridržavanje dogovorenog termina cijepljenja, kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebne gužve i stresa, te da pozvane osobe sa sobom uzmu zdravstvenu iskaznicu, a poželjno je da dođu uz pratnju kako bi se smanjilo opterećenje volontera.

Najnovije vijesti

Pročitajte više