VAJDA DONIRALA UREĐAJE VRIJEDNE 200 TISUĆA KUNA

Danas u čakovečkoj ŽB uspješno obavljene dvije operacije, koje se izvode samo u velikim KBC-ima!

U Županijskoj bolnici u Čakovcu danas, u petak, 24. rujna 2021. godine, držana je konferencija za novinare u povodu prvog endoskopskog liječenja veziko-ureteralnog refluksa u djece, a koji je obavila liječničko-medicinska ekipa čakovečke bolnice na čelu s dječjim kirurgom doktorom Svenom Palom, a u suradnji s poznatim zagrebačkim dječjim kirurgom Zoranom Bahtijareviće. On je posebno pohvalio stručnjake čakovečke bolnice, naglasivši da su ovdašnje kolege napravile fantastičan posao. Sve to se ne bi moglo da nije nabavljena i potrebna oprema, koju je financirala Vajda Čakovec sa 200 tisuća kuna.

Ravnatelj Bolnice dr. Igor Šegović iskoristio je priliku da se zahvali predsjedniku Uprave Vajde, Alenu Kajmović i obitelji Pivac što su se odmah odazvali pozivu i pomogli u nabavci opreme.

– Vajda je tu, uvijek na usluzi građanima, nikamo nije otišla. Vajda zapošljava, proizvodi, širi se, povećava asortiman roba kojima opskrbljuje tržište, isplaćuje adekvatne plaće radnicima i pomaže i podržava humanitarne akcije kad se nas zove – kazao je Alen Kajmović.

Doktor Šegović iskoristio je i priliku da novinare obavjesti o novostima koje su učinjene u Bolnici od 1. lipnja otkako joj je on na čelu.

Osim svakodnevnih operativnih unapređenja, uređen je novi covid-dio, zaposlena je nova anesteziologinja dr. Ivana Novak, koja je nedavno došla iz varaždinske bolnice, uspostavljena je suradnja i s poznatim onkologom dr. Damirom Gugićem iz KBC-a Osijek, koji 2 puta tjedno dolazi u Čakovec, pa će tako mjesečno pregledati oko 200 onkoloških pacijenata.

Spomenuo je i dr. Bahtijarević, koji će kao vanjski suradnik pomoći u što bržem razvoju dječje kirurgije, te dodao da je raspisan i natječaj za sve voditelje odjela.

– Neka kandidati predlože što i kako će raditi, kako unaprijediti usluge bolesnicima, povećati efikasnot odjela… Najbolji će onda dobiti priliku da to i pokažu u neposrednom rukovođenju odjelima – kazao je ravnatelj Šegović.

– Raduje me svaki novi zahvat, koji doprinosi poboljšanju usluge Županijske bolnice Čakovec. Međimurska županija posljednjih godna puno ulaže da se poveća standard bolesnika, a u planu je još nekoliko ulaganja u tom smjeru. Zahvaljujem Vajdi za donaciju, ali najviše liječničkom i medicinskom osoblju, koje se još uvijek bori s pandemijom covida-19. Pozivam građane da se cijepe, jer se i kod nas povećava broj oboljelih.

Samo tako moći ćemo se oduprijeti opasnostima koje nosi korona – kazala Sonja Tošić-Grlač, predsjednica Upravnog vijeća Bolnice Čakovec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više