NAJPOZITIVNIJI DAN

Recite nekome nešto lijepo, jer danas je Svjetski dan komplimenata

Kompliment ne košta ništa, ali se njime mnogo toga može kupiti. Tragom ove predivne izreke danas prijepodne, na Svjetski dan komplimenata, htjeli smo kod naših dama provjeriti jesu li muškarci još uvijek džentlmeni i kavaliri ili su to zaboravili.

O tome su s nama svoje mišljenje podijelile Slavica, Sandra i Ljerka. Dame su to različitih životnih dobi, no sve su bile jedinstvene da komplimenti gode. Doduše nijedna nije znala za današnji dan. Slavica nam je rekla kako najčešće prima komplimente od kolega na poslu i da joj to imponira, pri čemu nije izdvojila kompliment koji ju je posebno dojmio. Ni ostale sugovornice nisu, ali sve su jedinstveno konstatirale da to nije ni važno, jer svaki kompliment jednako vrijedi.

Jesu li muškarci ranije bili skloniji komplimentima? Čuli smo od jedne sugovornice kako su se oni više njima razbacivali, dok nam je Ljerka kazala kako bi oni morali u tome biti darežljiviji.

Današnji dan je darovan onima koji vole i znaju dijeliti komplimente, rezerviran za izražavanje zahvalnosti ljudima koji nam nešto znače , kao i onima koji su nam učinili dobro, konačno i onima koji kompliment zaslužuju. Neki ovaj dan smatraju najpozitivnijim u godini i držimo da su u pravu. Dobiti kompliment je danas postalo nešto neprocjenjivo, pa čak i rijetkost. Zato budite upravo vi danas do ponoći tvorci nečije radosti, osmijeha, sreće i toplog pogleda, jer to nema cijene.

Svjetski dan komplimenata izvorno je nastao u Nizozemskoj, proširio se na Belgiju i Norvešku, a od 2011. godine obilježava se širom svijeta. Ubuduće ga nemojte zaboraviti, ali ako ste danas propustili udijeliti kompliment prilika za to je već sutra.

Najnovije vijesti

Pročitajte više