NITKO NEĆE U PROMETNE JEDINICE MLADEŽI!

CRNA TOČKA Raskrižje s južne strane čakovečkog nadvožnjaka bez rotora i bez prometnika!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Kada će se graditi drugi rotor kod čakovečkog nadvožnjaka, onaj s južne strane, jer svi problemi s izgradnjom postojećeg na sjevernoj strani nisu riješeni!? Najveća opasnost vreba u “špici” prometa, kad je gotovo nemoguće ući na nadvožnjak iz pravca “Vajde”.

O tome je na zajednjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca govorio i njegov predsjednik Darko Zver. Zanimao ga je trenutni status i vremenski rok izgradnje drugog kružnog toka, najavljenog prije pad godina, na križanju Zagrebačke i Kalničke ulice u Čakovcu? Ta je prometna točka doista kritična, konstatirao je Zver.

-Postoji prometno rješenje, ali nema građevinske dozvole. Izrađena je idejna skica rotora. Potrebna je nova projektna dokumentacija i građevinska dozvola. O tome možemo razgovarati kod donošenja proračuna Grada Čakovca za 2023. godinu – odgovorila je kratko gradonačelnica Ljerka Cividini.

Darko Zver potom je predložio da se na takvim mjestima i u prometnim špicama aktiviraju prometne jedinice mladeži kao što je to nekad bilo, ili gradsko komunalo redarstvo.

Damir Šoltić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, izgradnju grada i upravljanje nekretninama pojasnio je da je Grad Čakovec zajedno s Policijskom upravom međimurskom raspisao pozive za prometnu jedinicu mladeži, ali interesa nije bilo! Što se tiče komunalnih redara, njih je premalo, ali bi ih se moglo povremeno angažirati na reguliranju prometa. No, i za to je potrebna odluka.

Iz ove rasprave moglo se zaključiti da na toj kritičnoj prometnoj točki, barem zasad, neće biti ni rotora, ni prometnika!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još