INFORMIRAJTE SE

Cijepljenje protiv koronavirusa svake subote u Prelogu

Uz Čakovec i Mursko Središće, Grad Prelog također je bio mjesto cijepljenja protiv virusa COVID-19. Cijepljenje se odvijalo u Sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, a to je mjesto gdje će se cijepljenje odvijati i narednih subota. U prvoj fazi cijepljenja procijepljeni su zdravstveni radnici, korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe te pripadnici žurnih službi.

Cijepljenje je dokazano najučinkovitija mjera u sprječavanju širenja bolesti, a akcija cijepljenja protiv COVID-19 bolesti najveća je javnozdravstvena akcija u posljednjih pedesetak godina.

I sljedećih subota pozivat će se svi oni prijavljeni za cijepljenje, a svi su već obaviješteni o točnom mjestu i vremenu u kojem moraju doći na mjesto cijepljenja. Na cijepljenje se može doći s pratnjom, no u dvoranu ulaze samo osobe koje se cijepe te im u dvorani pomažu volonteri Crvenog križa. Na svakom punktu bit će prisutan i tim hitne medicinske pomoći za slučaj potrebe, tijekom cijelog perioda cijepljenja. Iznimno, osobe s invaliditetom i osobe koje nisu u mogućnosti doći na cijepno mjesto, cijepit će mobilni tim ili liječnik obiteljske medicine.

Međimurska županija, trenutno jedina u Hrvatskoj, ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec: www.dzck.hr/cijepljenje.

Grad Prelog poziva sve one koji nisu u mogućnosti ispuniti prijavu za cijepljenje, da se jave u Upravu Grada Preloga, svakoga dana od 7 do 15 sati, gdje će im se pomoći ispuniti prijava za cijepljenje.

Najnovije vijesti

Pročitajte više