SRIJEDA NA ČAKOVEČKOM SAJMU

Cijene sve više: zelje se prodaje po 4 kune, a suhi grah od 50 pa do 80 kuna kilogram!

Prohladno, ali lijepo sunčano kasno jesensko vrijeme, izmamilo je danas na čakovečki sajam lijepi broj prodavača i kupaca. Istina, bilo ih je manje nego u ljetnim mjesecima, no, svima onima koji su došli nije bilo uzaludno. Ako ni zbog čega drugoga, a ono zbog štandova dva kandidat(kinj)a za novog međimurskog župana, Sandre Herman i Darka Zvera, koji su prolaznicima dijelili prigodne poklone.

Što se cijena tiče, osjetno su porasle. Tako se bijelo zelje prodavalo po 4 kune, kelj po 5, mrkva po 5, celer po 14, peršin od 8 do 12, luk po 5 kuna, krumpir po 4 kune, jabuke po 5, klementine po 5, kao i mandarine.

Osjetno je poskupio i suhi grah. Bila je velika ponuda, ali se prodavao od 50 pa čak do 80 kuna kilogram. Zabilježili smo i dobru i ponudu domaćih mliječnih proizvoda: sir i vrhnje 40 kuna, turoši po 10.

Više nema dijeljenja hrane na otvorenom prostoru, a neke od kućica gdje su bile odlične kobasice, sada su zatvorene do proljeća.

Današnji štimung na čakovečkom sajmu najbolje ćete osjetiti ako pregledate bogatu foto-reportažu našeg Stjepana Hranilovića.

Najnovije vijesti

Pročitajte više