Cijene polako padaju!

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Danas je na čakovečkom „placu“ vladala neka mirna, tiha atmosfera bez panike. U ponudi je bilo svega. Šljive su nuđene po 12 kuna kilogram, a nektarine po 15 kuna. Jabuke miješanih domaćih sorti bile su po 8 kuna, a grožđe po 15 kuna kilogram.

Zanimala nas je aktualna ponuda – grah, mahune – kojih je bilo dosta, naročito mladog svježeg netrebljenog graha u vrećama koje su dominirale tržnicom. Prvi prodavač, prva tezga, držao je ogromnu količinu graha.

– Vama 195 kuna za vreću, a u vreći je 13 kilograma graha – kazao nam je jedan prodavač.

U daljnjoj potrazi za njegovim veličanstvom nailazimo na prodavačicu iz prekodravlja koja je vreću graha nudila također po 15 kuna, a očišćenoga za 40 kuna.

Imala je i mahune po 20 kuna kilogram, papriku baburu po 8 kuna kilogram (za nas po 7). Uz to nam je rekla kako će cijene grahu s vremenom padati (!?).

Još uvijek dominanta rajčica i krastavci su po 10 kuna kilogram, a rajčica za kuhanje i dalje „drži“ cijenu od 5 kuna. Paprika je od 5 do 6 kuna.

Inače, Podravci su krumpir nudili po 5 kuna kilogram (mahom pakiran u vreće od po 5 kilograma), a Međimurci po 4 kune za kilogram.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još