NOVA IZLOŽBA U ČAKOVEČKOM MUZEJU MEĐIMURJA

Četrdesetak slika Eve Vukine o svecima i blaženicima u našem narodu

Sinoć je otvorena izložba „Sveci i blaženici u našem narodu“ mlade akademske slikarice Eve Vukina iz Čakovca, prenosi Muzej Međimurja.

-Sveci su dokaz da svetost nije nemoguća,  rekla je autorica na otvorenju izložbe u atriju palače Zrinskih.

Četrdesetak slika hrvatskih svetaca, blaženika i službenika Božjih izloženo je u prostoru Izložbenog salona Muzeja Međimurja Čakovec. Organizator izložbe, rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu, mons. Antun Sente, pohvalio je umjetničko nadahnuće Eve Vukine.

-Svoje duboke i iskrene vjerske osjećaje izuzetno uspješno i uvjerljivo prenosi na slikarsko platno, rekao je Sente.

O umjetničkom putu mlade umjetnice govorila je ravnateljica Muzeja Međimurja Čakovec Maša Hrustek Sobočan. Izložbu je otvorio međimurski župan Matija Posavec rekavši da je siguran kako Evu čeka još mnogo prekrasnih i uspješnih izložbi i projekata te naglasivši da je ova izložba odlična uvertira u događanja povodom Dana Međimurske županije i skorašnji završetak radova na fortifikaciji Starog grada Zrinskih.

Kulturni program izveli su članovi obitelji Vukina: operna pjevačica Janja Vukina Fučko te Vlatko i Vilko Vukina s prijateljima. Izložba se može razgledati u Izložbenom salonu MMČ-a, navodi se na FB profilu čakovečkog muzeja.

Najnovije vijesti

Pročitajte više