ODLIČNA ZABAVA

Čehara – stari običaj čeka vas ove subote u Hlapičini!

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

Advent u gradu rudara ove nam godine donosi i Advent po naseljima koji počinje u Hlapičini, 26. studenog u 18.00 sati – i to čeharom. Riječ je o drevnom običaju koji je danas gotovo i zaboravljen u međimurskim naseljima, a zahvaljujuči Društvu žena Hlapičina i podršci Mjesnog odbora i Grada Mursko Središće, ovaj će običaj u subotu oživjeti!

Pozvani su svi, i mlado i staro, da se priključe hlapičinskim ženama i muževima ove subote u društvenom domu u Hlapičini. Uz uprizorenje samog običaja, u kojem će glumice Društva žena Hlapičina uz podršku dramske sekcije KUD-a Mura zorno dočarati čeharu, posjetitelje čeka i starinski specijalitet u vidu bujte repe i glazbeno iznenađenje nakon same čehare. Zabava je sigurna, a najbolji je dio što je ulaz slobodan.

To je zapravo i prvi događaj u bogatom ovogodišnjem Adventu u gradu rudara koji će započeti pola sata ranije, u 17.30 u Murskom Središću paljenjem prve adventske svijeće u gradskom parku. Ovogodišnji je advent obogaćen i svjetskim prvenstvom u nogometu, prvom u povijesti koje se ne igra ljeti, pa će građani moći bodriti vatrene i u gradskom parku. Utakmica je u nedjelju u 17.00 sati.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još