VEĆI LOPOV-MANJA KAZNA!

Časnu Magdalenu Dovečer iz HDZ-a izbacio Časni sud čiji je ona bila član!

Autor: medjimurski.hr Foto/Video: Danica.hr/Studio Vipro
- Advertisement -

Nakon što je jučer uhićena Magdalena Dovečer iz Mihovljana, voditeljica ureda HAMAG-BICRO-a i Tihomir Pajić iz Čakovca, vlasnik grafičkog obrta Studio P u Nedelišću, počele su se odmotavati brojne priče: kako i zbog čega je do toga došlo. Određen im je jednomjesečni pritvor, a iz Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) pojasnili su da je Magdalena Dovečer zatvorena zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, dok je Pajiću određen pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. U predmetu će biti ispitano nekoliko desetaka svjedoka. Kod svega toga, EPPO ne navodi imena.

Hapšenje i zatvaranje Magdalene Dovečer te ekspresno izbacivanje iz HDZ-a, nagnalo je našeg čitatelja A.R. da nam se javi sa svojim zanimljivim viđenjem čitave situacije. Čitatelj pojašnjava da je član HDZ-a, one starije “poštene grupacije” i da je izuzetno oštar kritičar i polemičar na stranačkim sastancima. Njegov osvrt donosimo u cijelosti.

“Odmah da bude jasno: najoštrije osuđujem svaku vrstu kriminala i zalažem se za strogo sankcioniranje svih. Ali, ni kod toga nema pravice. Gledajte, M. Dovečer su naši istog trenutka izbacili iz HDZ-a čim je uhapšena. “Siroticu” valjda nisu dopeljali ni do Zagreba, a već nije bila u HDZ-u. S druge strane imate bivšeg ministra Darka Horvata iz Donje Dubrave. On je osumnjičen i za teža kaznena djela, ali nije izbačen iz HDZ-a. Bit će tek kad mu se na sudu dokaže krivnja. Na sveto nigdarjevo! Bio je bliže vrhu, pa su i sankcije drugačije. On nekoliko mjeseci više nije ni predsjednik međimurskog HDZ-a, ali njegovo ime još uvijek ponosno stoji u rubrici Predsjednik. Zna se da sve ovo Magdalena Dovečer nije radila na svoju ruku, nego vjerojatno nekog iznad sebe. Sad je samo pitanje kako će “trasirati” svoju obranu. Mogle bi pasti i mnogo veće ribe. Neke već dugo imaju proljev od straha.

Slično se dogodilo i s onom ekipom koja je opljačkala Inu za milijardu kuna. Pa tko vjeruje da je trećeredni šef sve to sam radio i osmislio!? Dajte najte!

No, vratimo se mi ovoj našoj domaćoj ekipi. Magdalenu Dovečer je na osnovu prijedloga HDZ-a Grada Čakovca, a sukladno Statutu stranke, Sud časti Županijskog odbora HDZ-a isključio iz članstva HDZ-a. Pazite sad, najveća fora je što je i časna Magdalena Dovečer (bila) članica tog istog Časnog suda! Ostali članovi su Iva Najman, Ivan Kos, Dragutin Stojko i Neven Hercigonja.

Mnogo je časnih u HDZ-u, ali ima ih i u drugim strankama. Međimurje je proteklih godinu dana imala nekoliko nekoliko velikih višestranačkih hapšenja. Od bivšeg gradonačelnika, aktualnog župana, do ministra. Horvat više nije ministar ni predsjednik HDZ-a Međimurja i čeka pravorjek. Bivši gradonačelnik Stjepan Kovač je u Saboru. Iskoristio je staturnanu mjeru i članstvo u SDP-u stavio u mirovanje dok se postupak ne završi. Nije želio biti na teret stranci, ali i izbjeći moguće izbacivanje. I župan Matija Posavec je zanimljiv slučaj. On je član i osnivač stranke koja se zove “Matija Posavec – nezavisna lista”. Iako su naši županijski vijećnici iz HDZ-a nekoliko puta na aktualnom satu Skupštine MŽ tražili da otkrije imena članova, odnosno svoga stranačkog tajnika, zamjenika i ostalih dužnosnika, pa i članove časnog suda, to nije učinio nego skrivao kao zmija noge. I tko bi onda mogao njega izbaciti iz njegove stranke. Nitko. A i kakva bi to bila Nezavisna lista Matije Posavca bez Matije Posavca?”, poentirao je na kraju A.R., HDZ-ovac iz “poštene grupacije”.

Radujemo se njegovim budućim komentarima. Makar i iz Remetinca!

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac oženio se na Filipinima

Bivši saborski zastupnik Branimir Bunjac ponovno se oženio. Vjenčao...

FOTO Međimurci opet iskazali svoju humanost!

Brojni ljudi dobre volje, jučer, u subotu, 24. rujna...

FOTO Trčalo se za međimurske ‘Downiće’

U subotu je u Mačkovcu održana humanitarna utrka za...

Zaljubljenici u baštinu i košaraštvo na prijemu kod načelnika

Tridesetak se zaljubljenika u kotoripsku baštinu i umijeće pletenja...