GRAD PRILIKA

Čakovečko gospodarstvo prepoznatljivo je po inovativnosti i prilagodljivosti

Aktualni gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač smatra da su poduzetništvo i obrtništvo jedne od okosnica razvoja Grada Čakovca:

-Obrtništvo i malo gospodarstvo već više od stoljeća i pol okosnica su razvoja Čakovca. Čakovečki poduzetnici nikad se nisu libili ulagati u inovativnost i nove poslovne modele, a to za rezultat ima brzo prilagođavanje uvjetima na tržištu te plasman inovativnih proizvoda što se na kraju vidi u odličnim poslovnim rezultatima koje čakovečko gospodarstvo u cjelini postiže iz godine u godinu.

-Iako lokalna samouprava na raspolaganju ima malo mehanizama s kojima može utjecati na poslovanje, naši poduzetnici u Gradskoj upravi imaju partnera i podupiratelja. Jedna takvo mlado i inovativno poduzeće je i Craft pivovara „Lepi dečki“ koja je u samo nekoliko godina postala jedan od simbola Čakovca i uspješnosti njegova gospodarstva – jasan je Stjepan Kovač.

-Uostalom, već prije tri godine dobili su nagradu Grada Čakovca za uspjehe na području gospodarstva. Ne sumnjamo da će najbolje stranice svojeg poslovnog poduhvata ispisati u novim prostorima u koje su nedavno preselili.

Najnovije vijesti

Pročitajte više