26. OBLJETNICA VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE 'BLJESAK'

ČAKOVEČKI HDZ: ‘Naša je dužnost čuvati uspomenu na poginule branitelje’

Paljenjem svijeća kod Spomen obilježja smrtno stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata Međimurske županije u Čakovcu u subotu je obilježena 26. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Bljesak“.

S međimurskim braniteljima počast poginulim, nestalim i preminulim braniteljima odali su kandidati Hrvatske demokratske zajednice na predstojećim lokalnim izborima.

Mladen Magdalenić dragovoljac je Domovinskog rata, pripadnik 54. samostalne bojne.

– Bio sam sudionik u borbenim operacijama zapadnoslavonskog ratišta 1991. godine. Bilo je jako teško, poginulo je 600 boraca. I još uvijek mi nije jasno kako smo samo za 36 sati sve to oslobodili. Velika hvala i slava svim dragovoljcima, gardistima i specijalnoj policiji – rekao je Magdalenić na odavanju počasti povodom obljetnice „Bljeska“.

Goran Gotal, kandidat za međimurskog župana, rekao je da dugujemo veliku zahvalnost onima koji su dali svoje živote i zdravlje u Domovinskom ratu, koji su omogućili slobodu svakog Međimurca i Međimurke.

– Hvalu i počast odajemo poginulima braniteljima, ali i svima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Svi oni zaslužuju pohvale za hrabrost. Trenutak kad su odlučili ići u obranu Domovine velika je stvar i za nas ostale. I nama mlađima poticaj da sve što radimo, radimo s takvim srcem – kazao je Gotal.

I kandidat za gradonačelnika Čakovca Tomislav Marković naglasio je da je naša dužnost čuvati uspomenu na poginule branitelje.

– Oni koji su branili Domovinu, a dio njih nije se vratio svojim obiteljima, zadužili su nas da danas na najbolji mogući način razvijamo Hrvatsku i Međimurje – poručio je Marković.

Počast poginulima odali su branitelji Željko Dobranić i Alojz Fleten iz Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ Čakovec te Alen Ružić iz Udruge Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“, kao i kandidat za zamjenika župana Nikola Hren te kandidat za zamjenika gradonačelnika Nenad Mekovec.

Najnovije vijesti

Pročitajte više