FALI VAM IDEJA?

Brzo i fino

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

Koliki vam često nedostaje ideja za brzi ručak? S nama su svoje recepte za brzi obrok podijelili Danijel Narandža i predsjednik Općinskog vijeća Zoran Tomašić. Danijel Naranđa stručni je učitelj kuharstva u Srednjoj školi Prelog, ali i dobitnik brojnih kako domaćih, tako i inozemnih nagrada. Zoran Tomašić pak je magistar ekonomije, predsjednik OV Pribislavec, ali i obiteljski čovjek, otac dviju kćeri. I Zoran i Danijel podijeli su s nama dva brzinska recepta koji se često nalaze na njihovim stolovima, a koji ne zahtijevaju mnogo vremena u njihovom ionako pretrpanom rasporedu.

Tjestenina s vrhnjem – Zoran Tomašić

Skuhajte bilo koju vrstu tjestenine. Potom uzmite dva režnjića češnjaka i popržite ih na maslinovom ili običnom ulju. Kada češnjak pusti aromu, na to dodajte vrhnje za kuhanje. Dodajte začine po želji, no preporučujem papar, sol i malo crvene paprike. U drugoj tavi kratko popržite na kockice izrezan špek, slaninu, suhe kobasice ili neku drugu vrstu suhomesnatog proizvoda. Potom sjedinite poprženo meso s prethodno pripremljenim češnjakom i vrhnjem i zajedno kuhajte na vatri još koju minutu. U umak umješajte tjesteninu i ostavite da odstoji petnaestak minuta. Po želji, posipajte s malo sitno rezanog peršina ili umjesto toga s malo parmezana.

Trganci (dvije verzije) – Danijel Naranđa

Zamjesite trgance. Za trgance vam je potrebno 500 gr brašna, 250 ml vode i pola čajne žličice soli. Tajna je u tome da vam tijesto mora biti jako žilavo i kruto. Što je žilavije, to su trganci bolji! Kuhajte ih u slanoj kipućoj vodi 10 minuta. U tavu stavite žličicu kosane masti u koju dodajte žličicu crvene paprike. Nakon što ste ocijedili trgance, bacite ih na dobro zagrijanu mast i ručak je gotov. Postoji i druga verzija, a ona je da na malo masti popržite špek ili pancetu. U špek dodajte žličicu crvene paprike. Nakon što on otpusti arome, u tavu dodajte trgance. Na kraju ubacite dvije žlice vrhnja i sve zajedno sjedinite. Jelo se odlično slaže uz bilo koju vrstu salate.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još