MEĐUNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL

Brojni posjetitelji u Maloj Subotici uživali u folklornom blagu i baštini s triju kontinenata

Autor: Miljenko Ovčar Foto/Video: Dino Možek
- Advertisement -

Sinoć je na trgu kod Doma kulture u Maloj Subotici održan atraktivan i zanimljiv Međunarodni folklorni festival. Organiziran u sklopu proslave Dana općine predstavio je nekoliko društava sa svih strana svijeta koja, u okviru COFA festivala od 7. do 12.srpnja u Varaždinu te nekoliko drugih sredina u Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj i Međimurskoj županiji, predstavljaju svoje bogato folklorno blago te promiču raznolikost i uključivost.

Festival prezentira i afirmira nematerijalnu kulturnu baštinu i u užem smislu folklorno stvaralaštvo ne samo kroz uobičajene, klasične sadržaje, nego i kroz suvremenu interpretaciju različitih segmenata nematerijalne kulturne baštine te folklornog stvaralaštva kako bi ih približila senzibilitetu suvremenog čovjeka, odnosno senzibilitetu novih generacija djece i mladih. Unazad dvije godine festival je ugostio atraktivne folklorne grupe iz svih dijelova svijeta (Sjedinjenih Američkih Država, Meksika, Poljske, Rumunjske, Gruzije, Kolumbije, Ukrajine, Švicarske, Slovenije i Hrvatske).

Tako je jučer veliki broj posjetitelja, među kojima su bili međimurski župan Matija Posavec, direktorica COFA-e Petra Golubar i općinski načelnik Valentino Škvorc, uživao u nastupima grupa iz Bugarske, Indije, Njemačke, Perua i domaće KUU Zvon. Mimohodom kroz mjesto prikazali su svoje predivne nošnje, a na pozornici predstavili tradicionalne pjesme i plesove svojih zemalja te bogatu kulturnu tradiciju sredina iz kojih dolaze. Uoči programa njegovi su sudionici posjetili mjesnu Etno zbirku gdje su popratili zanimljivu radionicu te razgledali Sajam obrtnika, poljoprivrednika i udruga.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Besplatni ljetni nogometni kamp otvorenog tipa

U proteklom tjednu Nogometna škola Općine Mala Subotica organizirala...

Slika za poklon Svetoj Margareti zaštitnici mjesta

Danas već afirmirani samouki 54- godišnji  slikar Zoran Horvat Art ...

BIG JUMP 2024 Na kupalištu u Svetoj Mariji skačite i vi za rijeku Dravu!

Na kupalištu u Svetoj Mariji danas, 14. srpnja 2024....