PUTEVIMA OREHOVICE

Branko Sušec: ‘Zavažanje poljskih puteva je bacanje novca!’

Autor: Hana Batcha Frančić Foto/Video: Hana Batcha Frančić
- Advertisement -

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Orehovica, donesena je odluka o prodaji prvih sedam zemljišta u Gospodarskoj zoni Podbrest.

Tom je prilikom vijećnik Branko Sušec rekao kako pohvaljuje inicijativu za prodajom zemljišta, te je predložio i da se do kraja izgradi i cesta koja će povezivati dio od Gospodarske zone u Podbrestu do Kalničke ulice koja spaja Podbrest i Orehovicu.

Branko Sušec

To je trenutno poljski put, a trebala bi, naglasio je, biti cesta. Također je rekao kako je briga oko poljskih puteva veliki trošak za općinu.

– Zavažanje poljskih puteva je bacanje novca! U Austriji i Njemačkoj, na primjer, poljski putevi su asfaltirani! – naglasio je.

U proračunu Općine Orehovica za 2023. godinu predviđena su sredstva za održavanje nerazvrstanih cesta i poljskih puteva u iznosu od 21.250 eura (oko 160.000 kuna). Kod poljskih puteva je situacija takva da ih je potrebno barem jednom godišnje održavati, popunjavati im rupe i paziti na njihovu prohodnost. Sve su to troškovi, ali veliki trošak je i samo asfaltiranje. Je li vijećnik Sušec dao dobru ideju ili ne?

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još