VATROGASCI ČAKOVCA BIRALI ČELNIŠTVO

Branimir Grabar još pet godina na čelu DVD-a Čakovec

Održana je izborna Skupština DVD Čakovec na kojoj su izabrani čelnici koji će ga voditi u narednih 5 godina. Predsjednik će biti i dalje Branimir Grabar, zamjenici predsjednika Željko Besedić i Danijel Čeh, zapovjednik Nikola Besedić, zamjenik zapovjednika Robert Bister, tajnik je Bruno Grabar, a spremištar Marijan Hižak.

Spomenicu za 20. godina rada u DVD-u primila je Dijana Stančin, a uručio joj je tajnik VZG Čakovca Robert Pevec.

Uvodno je podnijeto izvješće o minulom radu u kojem je istaknuto kako je epidemija korona virusa COVID-19 zaustavila mnogobrojne vatrogasne aktivnosti.

-Bili smo zato uključeni u ophodnje gradom Čakovcom u kojima smo upozoravali ljude da se ne smiju zadržavati na javnim površinama, kako ne bi došlo do širenja spomenutog virusa. Svoje smo obveze izvršavali profesionalno, korektno i na ljudski način kroz razgovor s građanima, a da pritom nismo glumili lokalne šerife i tjerali ljude u svoje kuće i domove. Jer i mi vatrogasci sami smo građani svoje sredine u kojoj živimo. Sam virus i dan danas je prisutan i nametnute se mjere kojih se treba pridržavati, te se nadamo da će ipak cijepljenje građana i sama prevencija dati pozitivan rezultat kako bi se stvari i opće korisni društveni život vratio u normalu – istaknuo je u izvješću za lanjsku godinu zapovjednik Nikola Besedić.  

Lani su njihove operativne postrojbe imale 34 intervencije. Besedić je posebno istaknuo:

-Na samu Staru godinu  na poziv načelnice Općine Majur i zapovjedi GVZ HVZ-a na izvanrednu dislokaciju tj. sanaciju potresnog područja iz našeg DVD-a upućeno je malo navalno voztilo i troje vatrogasaca. Vatrogasci su bili: Marijan Hižak, Renato Mihalic i Nikola Besedić, dok je dan ranije Branimir Grabar zaposlenik JVP-e Čakovec krenuo na isto područje u grad Sisak. Smjene vatrogasaca bile su po dva dana, a koristimo ovu skromnu priliku da pohvalimo našeg zapovjednika DVD-a na odgovornosti i zapovijedanju međimurskim vatrogascima koji su bili tamo punih devet dana.

Besdić je u izvješću istaknuo kako su im zbog korona virusa, a po odluci nacionalnog Stožera CZ RH i Glavnog vatrogasnog zapovjednika  Slavka Tucakovića u 2020. godini izostale su sve natjecateljske aktivnosti ranga kupova, općinskih, gradskih, županijskih, državnih i međunarodnih natjecanja, a sve u svrhu ne širenja virusa između vatrogasaca.

Istaknuo je svoj nastup na utrci Zagreb Firefighter Stair Chalhenger 2020 godine, gdje je stepenice tj natjecanje odradio u soliteru u gradu Čakovcu.

-Tako je sama utrka odrađena slikama i video projekcijom koju su natjecatelji odradili sami, ali duh humanitarnog djela nije izostao. Prikupljena sredstva kao i svake godine uplaćena su na račun Udruge Kolibrići – djeci s posebnim potrebama – rekao je na kraju, uz poznatu krilaticu: “Jednom vatrogasac, uvijek vatrogasac!”

Najnovije vijesti

Pročitajte više