USPOMENE: IZ RUDARA U MTČ I DINAMO

Bogdan i Srša iz istog “jata”, a u različitim dresovima!

Prije pedesetak godina Mursko Središće i tamošnji NK Rudar, ponosili su se dvojicom mladića, koje su poželjeli klubovi iz viših nogometnih rangova. Bili su to Anton Srša i Srećko Bogdan. Za Središćance jednostavno znani kao Boys i Čeči. Počeli igrati u NK Rudar pod vodstvom ondašnjeg eminentnog pedagoga fizičkog odgoja Zvonimira Rihtarca-Čajeka, koji je već u začecima njihovog igranja u dresu Rudara govorio kako će ta dva dečka daleko dogurati. I jesu.

-Iz Rudara smo zajedno prešli u čakovečki MTČ 1973. godine. Čeči je imao 16,5,  a ja 18 godina – priča nam danas Boys i nastavlja:

– Zajedno smo u MTČ-u igrali godinu i pol. Kad je on napunio 18 godina prelazi u zagrebački NK Dinamo. Čečija su u Dinamo odvele fenomenalne nogometne „partije” u čakovečkim redovima. Ja sam ostao u MTČ-u s kojim sam doživio lijepe nogometne godine doguravši do 1978. godine, kada je MTČ imao neponovljivu zlatnu generaciju. Njihova se fotografija i danas „vrti” po FB profilima nogometaša, njihovih simpatizera, rođaka i prijatelja.

Boys posebno ističe jednu iz te davne 1978. godine i  utakmicu između NK MTČ-a i NK Dinama  koja je igrana u Čakovcu pred više tisuća razdraganih ljubitelja nogometa diljem Međimurja.

-Rezultat je bio 2:5 (1:2). On nije toliko bitan već podatak kako su na fotografiji  i dva Serjojnčara (op.a. tako neki zovu stanovnike M. Središća) koja su igrala, jedan za MTČ , a drugi za Dinamo. Iz moje bogate nogometne karijere to mi je jedna od najdražih fotografija, gotovo povijesna – kaže naš sugovornik koji je nakon igračke i trenerske karijere u nogometnoj mirovini.

-Početne umirovljeničke dane koristim za sređivanje foto-albuma, fotografija sjećanja – kazao je predstavivši nam sudionike utakmice iz 1978. godine. Još je rekao kako je na fotografiji i Ivan David iz Križovca koji je također nosio dres Rudara.

Stoje s desna: David,Mustedanagić, Magić, Cerin, Stinčić, Bonić,Bogdan, Srša, J.Posavec ,pomoćni sudac Juranko, Zajec, glavni sudac Jeđud-pokojni, Tukša, pomoćni sudac Đuranec i R. Posavec;

Čuče s desna: Kuže-pokojni, Mudri, Tucak, Orehovec, F.Posavec, Senzen, Dovečer, Kranjčar-pokojni, Štefulj i Šalamon.

Najnovije vijesti

Pročitajte više