ŠENKOVEC

‘Bog je našem narodu dao srce junaka’

Autor: BL Foto/Video: BL
- Advertisement -

Obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja prigodno je obilježila općina Šenkovec. Tom prigodom održana je misa u crkvi Sv. Jelene, a vlč. Antun Štefan podsjetio je okupljene župljane na važnost prisjećanja na sve žrtve rata.

– Pripremajući se za ovu misu, htio sam podsjetiti sve vas da su to bili teški dani i teške godine. Nismo ni znali da će biti tako strašno. Željeli su da povijemo svoju glavu i da šutimo, da se ne borimo za svoje. Umrtvili su nas i anestezirali, a onda su odlučili uništiti ono malo ponosa što smo imali. Međutim, Bog je našem narodu i ljudima dao srce junaka koji su se borili. Rekli su: „Dosta je bilo! Dosta je bila torture i ponižavanja!“ Uzeli su stvar u svoje ruke i krenuli se boriti za svoje živote, živote svojih obitelji i bližnjih te svoju domovinu. Molimo zato danas za sve one koji su dali svoj život, ali i za vas koji ste strepili i molili u svojim kućama svih tih godina. Uspjeli ste da se izborite, a onda i obnovite vlastitu domovinu. Naši branitelji naši su heroji koje nikada nećemo zaboraviti. Ovo je trenutak braćo i sestre kad moramo biti zahvalni i ne zaboraviti one koji su pali da bismo danas imali što imamo. Zahvaliti i onima koji su se vratili, svi su oni krenuli ne znajući hoće li se ikad vratiti svojim domovima. Pokažimo im veliko poštovanje u našem društvu. Poštujmo ono što smo stvorili u ratnim godinama. Budimo ponosni što živimo u slobodnoj, prekrasnoj zemlji. Mi smo Hrvati – emotivno je govorio vlč. Štefan.

Obilježavanje je organizirala Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske – Ogranak općine Šenkovec. Dragovoljcima, veteranima i svim obiteljima stradalih počast je odao i načelnik Robert Meglić.

- Advertisement -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Utrka ubrzanja ‘zapalila’ varaždinski aerodrom!

U subotu je održan Varaždin Street Race Show na...

Volite odbojku? Prijavite se na Turnir u odbojci na vodi

Uzbudljiva ljetna subota očekuje nas 20.08.2022. na prostoru Nautičkog...

Proizvođači pronašli novi način zavaravanja kupaca

Shrinkflacija podrazumijeva tajno povećavanje cijena namirnica, dok se pakiranje...

Opustite se uz filmske hitove u Prelogu

20. I 21.8. 2022., SUBOTA I NEDJELJA U 18...