UTORAK NA PRELOŠKOJ TRŽNICI

Bezbroj vozila oko tržnice, a kupaca malo!

Na prelošku tržnicu sam došao smo došao nešto poslije 9 sati te jedva pronašao mjesto za parkiranje. Puna su bila sva parkirna mjesta, ali i mjesta tik do prodajnih prostora. A na tržnici ništa posebno. Kupce na prste izbrojiti, a prodavači isti kao i svaki utorak.

Među prvima srećem predsjednika OV Svete Marije, Dražena Šulja:

-Radim popodne, a prije podne svakog utorka ili subote dolazim ovamo po svježi sir istog proizvođača – kaže Dražen koji bez problema u tome zamijenjuje suprugu.

Unutra sam se uvjerio kako ovamo dolazi već uhodana klijentela koja za svježi sir odvaja po 20, a kuhani 30 kuna. Ima tu i druge ponude proizvođača iz D. Vidovca, no mahom je tražena ova vrsta sira.
Kao i prije tjedan dana, dominiraju cvjetne presadnice.

Proizvođačica Marijana iz Malog Bukovca kaže kako ima više od 10 vrsta različitih presadnica, no najtraženije su tratinčice, maćuhice, jaglaci, a traži se i lavanda. Cijene se mahom kreću u rasponu od 3 do 10 kuna. Još je dodala kako ima stalne kupce, a što je posebno raduje. Mlada prodavačica Ivana iz obližnje prodavaonice je „skočila” po neke od „flanci” i dodaje da takve nitko nema i da ih od nje redovito kupuje…

Zastao sam, ne po površini velikoj, kod tezge koja je odisala svježinom i za nju bi slobodno rekli da se na njoj nudi sve što bi trebao imati jedan kućni povrtnjak. Gotovo 21 godinu ovamo dolazi prodavačica Maja iz Čukovca Ludbreškog. Kaže da ima stalne kupce, a ovi su pak rekli kak bi je „žmereč” našli. Lijepo je to čuti, dometnula gospođa iz prekodravlja.

Preostali dio tržnice ‘po starom’, ponuda ista. S krumpirom i dijelom svojeg asortimana tu je ponovno kivni na politiku u našoj poljoprivredi, gospodin Edo koji će u šali: -Dobro će biti onome koji vmereje…

Najnovije vijesti

Pročitajte više