ZA INFORMATIČKU PISMENOST ODRASLIH

Besplatna informatička radionica za odrasle „I ja želim znati!“

Kako ‘razmišlja’ računalo? Što su podaci i kako ih računalo percipira? Što su algoritmi, pseudokod i programski kod? Kako zadati naredbu računalu i iskoristiti ga za rješavanje problemskih zadataka?

Odgovore na ta pitanja daju vam udruge Mladi informatičari Strahoninca (MIS) i Međimurski informatički klub(MIK) koji organiziraju besplatnu informatičku radionicu namijenjenu odraslima, nazvanu „I ja želim znati!“.

S obzirom da je informatička pismenost – koja podrazumijeva poznavanje računalnih, odnosno programskih jezika, jedna od ključnih vještina današnjice, cilj radionice je uključiti odrasle osobe u svijet računalnog razmišljanja i uvesti ih u zanimljiv svijet nula i jedinica. Polaznici će usvojiti osnovne koncepte programskog jezika Python, naučiti kako se razmjenjuju informacije računalnom te uz teorijska znanja naučiti kreirati svoj prvi program.

Voditelj tečaja je Dejan Drabić, mag.inf., predsjednik udruge MIS i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije te nagrađivani mentor s dugogodišnjim iskustvom rada u nastavi, ujedno i viši stručni predavač na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) u Varaždinu.

Radionica će se održati u srijedu, 23. lipnja u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje (Ulica bana Josipa Jelačića 22B, Čakovec), u informatičkoj učionici smještenoj u zgradi broj tri (TICM3), s početkom u 18 sati. Planirano trajanje edukacije je dva sata, nakon čega je planirano druženje sudionika uz razmjenu informacija i iskustava. 

Budućnost pripada novim tehnologijama i znanosti, stoga budite u korak s vremenom i prijavite se na edukaciju putem linka.

Zbog prostornog ograničenja i pridržavanja epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen na 20.

Najnovije vijesti

Pročitajte više