FINANCIJSKA PODRŠKA PROIZVOĐAČIMA KRUMPIRA

BELICA: Za izgradnju skladišta za krumpir Vlada RH dodijelila 53 milijuna kuna

U beličkom Društvenom domu danas je uručeno dvanaest Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 53 milijuna kuna, pri čemu je ukupna vrijednost tih projekata 78,5 milijuna kuna. Radi se o sredstvima za provedbu podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva – restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti. Taj će se novac koristiti za izgradnju skladišnih kapaciteta za krumpir usklađenih s najvišim europskim standardima.

Ugovore je uručio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek, a primili su ih:

Svečanosti je prisustvovao i premijer Plenković s ministrima Horvatom i Fuchsom.

Predsjednik Vlade RH u svom je govoru, između ostalog, rekao:

Hrvatska Vlada i na ovaj način pokazuje da čvrsto stoji uz proizvođače krumpira. Bili smo brzi i agilni te u svega nekoliko mjeseci osigurali značajna sredstva da bi proizvođači krumpira svoje skladišne kapacitete mogli uskladiti europskim standardima. Poljoprivreda je jedan od prioriteta u strategiji ove vlade, a raduje me da smo za međimurske programe iz ove alokacije namijenili gotovo dvije trećine sredstava. – poručuje premijer Plenković

Svoj boravak u Međimurju Andrej Plenković nastavio je posjetom proizvodnih pogona tvrtke Jelen Professional, nakon čega se, sa svojim suradnicima uputio u Čakovec gdje će obići Međimursko veleučilište.

Najnovije vijesti

Pročitajte više