Malo tko od njegovih prijatelja zna da je Željko Novak iz Gornjeg Hrašćana, vinogradar, glazbenik i vlasnik tvrtke Elektro-Novak, rođen u Đakovu. Odande potječe njegova majka Barbara, pa otuda u njemu neutaživa ljubav prema slavonskim mesnim delicijama.
Uvijek kad ga put ili posao dovede u Slavoniju, obavezno posjeti rodbinu i prtljažnik automobila napuni domaćim špekom, slavonskim suhim šunkama, kulenima, kulenovim sekama, čvarcima… Obožava sve te finote, na koje je navukao i svoje ukućane. Ovih dana posebno se pohvalio špekom debljine i do 10 centimetara, a cijela tabla je težila 17 kilograma. Ta je bila jedna od manjih!
-Takav špek, koji se u ustima topi kao maslac, može se dobiti samo od svinje teže od 300 kilograma, koja se hrani na otvorenom i duže od godinu dana – rekao nam je Keko i ponosno pokazao tablu špeka koju je jedva podigao.


