BANDIĆ I ŠALAMON: SLIČNE SUDBINE

Dugovječni gradonačelnici koji su nas prerano napustili

Ponekad se desi da život ispiše nevjerojatne priče, pa i one tužne. Tako i iznenadna smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića ima mnogo dodirnih točaka s preranim odlaskom nekadašnjeg gradonačelnika Čakovca Branka Šalamona.

Prije osam godina, krajem srpnja 2013.godine, tijekom odmora na otoku Žirju, Šalamon je pretrpio težak srčani udar i umro, baš kao i Bandić, u 66.godini. Desilo se to samo dva mjeseca nakon lokalnih izbora na kojima se Šalamon nije kandidirao za četvrti gradonačelnički mandat, već je preuzeo dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

Milan Bandić na sprovodu Branka Šalamona

Mnogi kažu da je takvoj njegovoj odluci kumovao tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović, kojeg se povezuje i s Bandićevim izbacivanjem iz stranke 2009.godine nakon što se, suprotno stavu stranačkog vrha, kandidirao na predsjedničkim izborima.

Bandić i Šalamon dugo su se poznavali i često su surađivali kao stranački kolege i gradonačelnici. Dijelili su sličnu radnu energiju, a zajedničko im je što su obojica svoj prvi puni gradonačelnički mandat započeli 2001.godine. Međusobno uvažavanje ogleda se i u činjenici da je Bandić bio prisutan na posljednjem ispraćaju Branka Šalamona, da bi ga osam godina kasnije zadesila ista sudbina.

Najnovije vijesti

Pročitajte više