TEDI SPALATO, ZORICA KONDŽA, GORAN KARAN...

Arena Varaždin ugostit će 14. listopada projekt ‘Tragom Olivera’, dolaze mnogi poznati glazbenici

Autor: Tvrtka "Moj koncert" Foto/Video: Tvrtka "Moj koncert"
- Advertisement -

U povodu 5. godišnjice smrti i u spomen na legendarnog Olivera Dragojevića Arena Varaždin ugostit će u subotu, 14. listopada, s početkom u 20 sati, projekt ‘Tragom Olivera’.

Za početak Vam donosimo nekoliko osnovnih informacija o projektu “Tragom Olivera”

Naime, legendarni Oliverovi “Dupini” vraćaju se na veliku glazbenu i koncertnu scenu. “Tragom Olivera” ime je projekta koji će vratiti stari sjaj ovoj, svima poznatoj grupi – a koja je desetljećima bila uz legendarnog i svima nam nikad prežaljenog Olivera Dragojevića. Njegovi vjerni “Dupini” i splitski pjevač Petar Dragojević koncem ožujka 2022. su u splitskom studiju snimili spot i svoju, novu obradu kultne Oliverove pjesme “Nedostaješ mi ti” – kao najavu projekta i koncertne turneje kroz koju ćemo se, uz podršku i odobrenje obitelji Dragojević, prisjetiti Olivera i njegovih pjesama. 

Damir Osredečki, autor i producent projekta “Tragom Olivera” naglašava da im je “glavni cilj odati počast Oliveru – koji je prije svega bio naš prijatelj, ali i prijatelj svih ljudi koji su pjevali njegove pjesme” – te vratiti ovu legendarnu grupu na glazbenu scenu i koncertnu kartu, ne samo Hrvatske, već i cijele regije i inozemstva – drugim riječima, svuda gdje se pjevaju i slave Oliverove pjesme:

– Projekt će ići pod naslovom “Tragom Olivera”. Želimo očuvati predivno glazbeno nasljeđe koje nam je Oliver ostavio, i obilježiti petu godišnjicu kako ga nema. Plan je objediniti najljepše Oliverove pjesme i hitove, otkrio je Osredečki, te istaknuo:

– U projektu će, dakle, sudjelovati Dupini, Petar Dragojević, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Jure Brkljača, Dino Petrić, Cambi, Goran Karan i još poneko gostujuće glazbeno iznenađenje – a prije svega glazbenici koji su bili vezani za Olivera i prošli određeni put s legendarnim Olijem. Ova predivna glazbena priča desit će se do kraja godine u Varaždinu, Rijeci i Zadru. Smatramo da Oliverove pjesme ne treba puno obrađivati, jer je on jedinstven i neponovljiv. Stoga, “pjevat ćemo ga” na isti način, onako kako je i on sam pjevao i nastupao diljem domaćih i svjetskih pozornica – kaže Osredečki.

– No, njegov glas i njega nitko ne može zamijeniti… jer Oliver je sa svojom glazbenom ostavštinom i naslijeđem, smatramo, istinska hrvatska “kulturna baština” i naš svojevrsni, vječni “spomenik kulture”!). Unatoč tome, uvjereni smo da će Oliverovi obožavatelji i štovatelji njegova glazbena lika i djela biti oduševljeni ovim našim, najljepšim glazbenim in memoriam programom – pjevajući s nama Oliverove pjesme, i tako mu i oni sa svoje odati vječnu slavu i počast. Našem jednom, jedinom i neponovljivom Oliveru Dragojeviću – najavljuje i obećava autor i glazbeni producent projekta “Tragom Olivera” Damir Osredečki.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Proteklog vikedna u Međimurju se vjenčalo čak 13 parova! Pogledajte koji?

Proteklog tjedna na području Međimurja rođeno je samo 6 beba:...

Vrhunske priredbe uz najbolja međimurska vina!

Kao i svake godine dosad tako i ove manifestacija Ljeto...

FOTO Nenad Jambrović: Slama za pikača mora biti pokošena ručno 

Tijekom vikenda, Udruga Pikač iz Selnice gostovala je u Pucuncima u Sloveniji sudjelujući...