SVETI JURAJ NA BREGU

ANĐELKO NAGRAJSALOVIĆ: Bolje otpad na jednoj hrpi, nego po šumama i livadama!

Jučer smo snimili nevjerojatnu hrpu smeća i glomaznog otpada uz glavnu prometnicu koja od Čakovca vodi prema Štrigovi. Otpad se nalazi uz autobusno stajalište u Pleškovcu, kod skretanja prema Frkanovcu. O tome kako se ta hrpa našla tu i kad će biti očišćena, načelnik Oćine Sveti Juraj na Bregu, Anđelko Nagrajsalović, za čitatelje portala medjimurski.hr je rekao:

– Na tom mjestu naš koncesionar Eko-flor iz Zagreba, koji na području Općine skuplja kućni otpad u kantama, ovdje postavlja kontejner četiri puta godišnje i poziva građane da dovezu i u njega stave glomazni otpad. Tako je bilo i sada. No, čini se da jedan kontejner nije bio dovoljan, pa smo zatražili da to srede. Obećano nam je da će tijekom ovog četvrtka ili petka taj problem biti riješen. Ipak, moram reći da svoj otpad ovdje ne dovoze samo žitelji naše Općine, nego i okolnih, ali nemamo načina da to spriječimo. – kaže Nagrajsalović i dodaje:

– S druge strane sretan sam da građani otpad ostavljaju ovdje, na jednom mjestu, nego da ga razbacaju po šumama, livadama ili jarcima uz cestu! Ovaj problem rješavamo relativno lako!

Najnovije vijesti

Pročitajte više