PODCJENJIVANJE CESTE OBILO SE O GLAVU

Alkohol i nepažnja kumovali dvjema prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama

Marijan Susenj/PIXSELL

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 17. ožujka oko 15.50 sati na raskrižju Varaždinske i ulice Matije Gupca u Sračincu, ozlijeđena je jedna osoba, stoji u priopćenju.

Muškarac starosti 44 godina upravljao je teretnim vozilom s pridodanim priključnim vozilom Varaždinskom ulicom u smjeru Majerja. Dolaskom do raskrižja s ulicom Matije Gupca, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 24-godišnjakinja, koja se u tom trenutku zaustavila u raskrižju  u namjeri skretanja ulijevo u ulicu Matije Gupca, javljaju iz Policijske uprave varaždinske.

Ona je pritom ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U srijedu, 17. ožujka oko 21 sat na raskrižju Optujske ulice i jugozapadne obilaznice Varaždina, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 63 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.09 g/kg osobnim vozilom Optujskom ulicom u smjeru Hrašćice. Dolaskom do raskrižja s jugozapadnom obilaznicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika te gustoći prometa, prednjim desnim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni pred raskrižjem kojim je u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i 25-godišnja putnica iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Najnovije vijesti

Pročitajte više