ZAŠTO SE LJUTI JOSIP GREGORINČIĆ?

Ako vi nećete pomoći, mi ćemo to sami srediti, ali onda firmu selim u Sloveniju! To bi htjeli!?

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Ivica Jurgec
- Advertisement -

Mještani Prhovca, malog mjesta u Općini Gornji Mihaljevec, već godinama muku muče s oborinskim vodama. No, najgore ih je zadesilo krajem prošle godine, kada su se zbog proloma oblaka s obližnjih brežuljaka spustile bujice vode noseći sa sobom blato, poljoprivredne usjeve i praveći ogromnu štetu.

Robert Veselko

– Stradale su poslovne zgrade, kuće, infrastruktura i poljoprivredne površine – kazao je Josip Gregorinčić iz Prhovca na početku prošlotjedne sjednice Općinskog vijeća Gornjeg Mihaljevca, kojemu je predsjednik Robert Veselko dozvolio da se obrati vijećnicima. Na trenutke je to emotivno obraćanje iz molbe prelazilo u prijetnju i ljutnju. Zatražio je pomoć Općine još sredinom siječnja ove godine, ali mu je, navodno, rečeno da u proračunu nema novaca za to.

Josip Gregorinčić

Josip Gregorinčić vlasnik je prijevozničke tvrtke, čije poslovne prostorije, radione i parkirališta su najviše stradala, a u proračun općine uplaćuje velika novčana sredstva na ime raznih poreza.

– I poslije svega ja nisam u proračunu!? Nebrem verovati! – ljutio se Gregorinčić.

Predsjednik Vijeća Robert Veselko i još neki vijećnici pokušali su ga smiriti, ali je on tražio da ostane na sjednici i vidi kako će glasati vladajući, a kako oporba.

Još je pojasnio da je na najkritičnijem dijelu počela sanacija vrijedna oko 100 tisuća eura, da se polažu cijevi za odvodnju te da će polovicu iznosa sami financirati. Od Općine traži da kupi preostali dio posebnih cijevi u dužini od stotinjak metara, vrijednih oko 8 tisuća eura.

– Takvim nastupom nećete ništa postići, dajte da razložno razgovaramo – kazao mu je predsjednik Općinskog vijeća.

– Ako nećete pomoći, mi ćemo to sami srediti, ali onda firmu selim van ove Općine, možda u Sloveniju. To bi htjeli!? – ljutio se Gregorinčić.

Načelnik Goran Lovrec

Situaciju je smirio načelnik Goran Lovrec ustvrdivši da je obišao oštećena mjesta te da taj novac neće predstavljati problem i da se može prebaciti iz drugih stvari. No, dopunio ga je predsjednik OV Veselko, ipak moramo obaviti još neke razgovore, s čime su se složili svi vijećnici.

Nezadovoljan raspletom, Josip Gregorinčić je napustio prostoriju, a toj temi vijećnici su se vratili na kraju sjednice pod “ostala pitanja”.

Josip Gregorinčić

Nitko nije bio protiv da se pomogne u sanaciji posljedica nastalih u bujicama vode i blata, ali ne žele donositi ishitrene odluke. Dogovoreno je da se hitno obavi razgovor s članovima Mjesnog odbora Prhovec, drugim mještanima koji su također imali štetu, Hrvatskim vodama, Županijskom upravom za ceste…

Također je dogovoreno da se zatraže ponude za takve cijevi te da se konačna odluka donese na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

FOTO Pogledajte kako je bilo ove sunčane nedjelje na Marini u Prelogu

Marina Prelog još jednog poslijepodneva bila je puna rekreativaca....

FOTO Plesne minijature

Studio suvremenog plesa “TEUTA” Čakovec, svojim plesnim kolažom, predstavio...

FOTO Lagana popodnevna šetnja uz Muru

Šetnica Svete Barbare u Murskom Središću poznata je lokacija...

Nedjelja u Gradu rudara

Nakon subote koja je bila bogata događajima u Gradu,...