CHEFOV OBED

RECEPT MARKA PALFIJA: Tafelspitz, kuhano povrće i umak od hrena

Zamolite mesara da vam pripremi 800 g Tafelspitza u komadu (vrh goveđeg buta). Posolite meso obilno 24 sata prije kuhanja i ostavite u frižideru. Sol će ga omekšati i začiniti. Staviti u lonac meso, kosti sa srži, luk, češnjak i papar u zrnu. Preliti hladnom vodom i posoliti. Staviti kuhati pa prvih sat vremena kako se lonac zagrijava obirati nečistoće i masnoću koja se diže na površinu juhe. To će rezultirati čišćim okusom i bistrijom juhom. Nakon cca 2 sata kuhanja na laganoj vatri i laganom vrenju izvaditi meso koje bi sad trebalo biti mekano, ali se ne raspadati. Procijediti juhu kroz cijedilo pa vratiti na vatru i u njoj skuhati krupno narezano povrće. Staviti kuhati prvo krumpir pa celer pa mrkvu pa korabu jer se sve kuha različito vrijeme. Grčki jogurt razraditi pjenjačom pa pomiješati s hrenom. Meso narezati na šnite debljine 1 cm pa servirati u tanjur s kuhanim povrćem, posipati svježe sjeckanim peršinom pa preliti s pola šefice juhe. Servirati umak sa strane. Dobar tek!

SASTOJCI:

800 g tafelspitza
400 g goveđih kosti sa srži
1 x luk
4 x mrkve
pola korijena celera
4 x krumpira
2 x korabe
2 x režnja češnjaka
50 g svježeg peršina
200 g grčkog jogurta
50 g hrena iz staklenke
5 g papar u zrnu
sol

Najnovije vijesti

Pročitajte više