ČAKOVEČKI SAJAM SRIJEDOM

FOTO Muške gaće privlačile i ženske i muške poglede – svatko je imao svoje razloge!

Autor: Ivica Jurgec Foto/Video: Stjepan Hranilović
- Advertisement -

Iako je jutro bilo prohladno i s povremeno obilnom kišom, ipak je kupaca i prodavača bilo na čakovečkom sajmu srijedom. Zanimljivo je bilo gledati lica na štandu s muškim gaćama. Nikoga nije zanimala cijena, nego modeli. Podjednako su gaće privlačile i ženske i muške poglede. Svatko je za to imao svoje razloge!

 Najviše se tražilo cvijeće, odnosnoi cvjetne presadnice, čija cijena je ovisila o veličini i vrsti: recimo surfinije su bile po 7, begonije po 4, tagetes po 4, a pelargonije stojeće po 12 kuna komad.

Jagode (mjerica) su bile po 12 kuna, mladi luk po 15 kuna kilogram, koliko je koštao i poriluk, a domaća salata je nuđen po 12 kuna kilogram.

Neretvanske smokve bile su po 40, a zadarske po 30 kuna kilogram. Datulje po 40 kuna kg. Limun je nuđen po 15 kuna i šipak po 15 kuna kg. Klementine u pakiranju od 3 kilograma prodavane su po 20 kuna. Naranče su nuđene po 8 kuna kilogram, a kivi po 10 kuna kg. Suhe šljive nuđene su po 40 kuna kilgram.

Mladi luk i rotkvica su prodavani po 5 kuna vezica. Šampinjoni su bili po standardnoj cijeni od 20 kuna kilogram, krumpir po 4 kune, luk po 5 kuna, češnjak domaći po 30 i 40 kuna kilogram.

Med je bio po 60, 70 i 80 kuna staklenka, ali je bilo i bagremovog po 50 kuna i cvjetnog po 40 kuna staklenka! Crno miješano ulje od tikve na akciji je nuđeno od 50 kuna, onog čistog do 100 kuna, a maslinovo od 100 do 120 kuna litra.

Zelje mlado je prodavano po 10 kuna, cikla po 6, kelj po 7, mrkva po 7, celer po 15, poriluk po 15, a pasternjak i peršin po 20 kuna kilogram. Jabuke slabije kvalitete su se mogle kupiti po 2 i 3 kune kilogram, a u vreći od 5 kg prodavane su po 20 kuna i vreći od 10 kilograma bile su po 30 kuna. One slabije kvalitete bile su u vreći od 10 kilograma po 10 kuna.

Sajmom je u kišnoj kabanici prošetao i naš foto-reporter Stjepan Hranilović i snimio niz zanimljivih fotki.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još