TAJNA ROLANE ŠUNKE

Posjetili smo Željka Belića, amaterskog kuhara iz Preloga

Autor: Mladen Grubić Foto/Video: Mladen Grubić
- Advertisement -

Danas je Velika subota. Pripreme za najveći kršćanski blagdan su u punom jeku. Veselimo se delicijama uskršnjega stola, a posebno meso slasne šunke. Pravi poznavatelji te delicije kažu kako ona za pripremu najprije treba dobrog kuharskog majstora jer po njima i šunku treba znati skuhati.

Jedan takav, a nama poznati je skoro 60-godišnji Željko Belić iz Preloga. Fotografije posjeta njegovoj kuhinji na otvorenom govore sve.

– Za to je potrebno znanje i vrijeme. Tu je deset komada rolane šunke težine u prosjeku od 2 kilograma. Konzumenti će biti članovi moje obitelji i prijatelji. To je tradicija – kazao je Željko i dodao kako je dio odmah i za 60-ti rođendan koji će proslaviti kroz 2 mjeseca.

Ako se tada nećemo vidjeti, medjimurski.hr želi uz šesto desetljeće sve najbolje!

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još