OTVORENA DO 27. TRAVNJA

FOTO/VIDEO Zabavno je bilo na otvorenju izložbe ‘Međimurski kokot’

Autor: MĐ Foto/Video: Helena Hlišć
- Advertisement -

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga 8. travnja održalo se otvorenje izložbe “Međimurski kokot”. Izložba će se moći razgledati do 27. travnja 2022. godine.

Likovna udruga Donjeg Međimurja Prelog i Kulturno društvo „Međimurje“ Velenje suradnju ostvaruju posljednjih nekoliko godina kroz likovne kolonije i skupne izložbe.

Na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji koju je organiziralo KD „Međimurje“ Velenje u Šmartinskim Cirkvicama kod Velenja sudjelovalo je nekoliko članova LUDM čija su djela najprije izložena na izložbi u Velenju, a sada i u Prelogu. Tema likovne kolonije bila je „međimurski kokot“ koja je sudionike potakla na razmišljanje o simbolici i značaju pijetla.

– Kulturno društvo „Međimurje“ Velenje djeluje dvadesetak godina i broji oko 200 članova, a cilj društva je ujediniti kajkavsko narječje u Velenju. Svake godine Društvo koje se sastoji od folklorne, tamburaške, dramske i kulinarske skupine, nadopunjuje svoje djelovanje novim programima koji se prezentiraju članovima udruge ili prijateljima Međimurja u obliku nastupa, susreta ili putem pisane riječi u časopisu „Štrekar“ – rekli su iz Društva.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još