Marljivi učenici OŠ Strahoninec brinu o uređenju školskog dvorišta

Autor: Foto/Video:
- Advertisement -

Proljeće je u OŠ Strahoninec krenulo s uređenjem školskog okoliša. Ekološka grupa uredila je cvjetne gredice s novim biljkama. U akciji „Posadi drvo ne budi panj“ svaki je razred posadio jedno stablo trešnje te tako postao vlasnik razrednog stabla za koji će se brinuti.

Stare akacije počele su trunuti te su prilikom vjetra otpadale suhe grane. Kako su bile nagnute nad školskom zgradom i ulazom, postale su opasnost za sigurnost djece, djelatnika i roditelja. Odlučeno je da se uklone. Radove je obavila tvrtka „Patafta i sinovi“ s profesionalnom opremom, poštivajući sve mjere sigurnosti. Drvo za ogrjev koje je upotrebljivo bit će darovano roditeljima učenika težeg socijalno imovinskog statusa.

Ulaz u školu, uklanjanjem suhih i bolesnih biljaka,  također dobiva novu vizuru. Tete čistačice zajedno s učenicima likovne grupe posadile su nove biljke te će izraditi kameni mozaik od različite vrste kamenja.

Naša škola nalazi se praktično u centru mjesta te kao takva mora biti uređena jer pridonosi kompletnom dojmu našeg Strahoninca.  Ovaj projekat osim ljepše škole dobiva na važnosti jer u njemu sudjeluje veliki broj učenika i učitelja.

-Svojim radom učenici osim što razviju radne navike, poštuju rezultate te s ponosom čuvaju ono što su sami uradili -poručio je ovom prilikom ravnatelj škole Josip Šipek.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još