CZK RUDAR

Filmske poslastice ovog vikenda u Murskom Središću

Autor: Grad Mursko Središće Foto/Video: Grad Mursko Središće
- Advertisement -

U Centru za kulturu „Rudar“ po uobičajenom rasporedu u 17:00 i 20:00 sati ovog će se vikenda prikazati animirani sinkronizirani film Crvena panda i popularna drama Cyrano, u kojoj glavnu ulogu igra zvijezda serije Igra prijestolja.

Crvena panda – 12. i 13. ožujka u 17:00

Novi animirani film u središtu radnje ima tinejdžericu Mei Lee koja se pretvara u ogromnu crvenu pandu kada je pod stresom ili kada je jako uzbuđena (što je gotovo stalno). I kao da promjene u njezinim interesima, odnosima i tijelu nisu dovoljne, njezina pretjerano zaštitnički nastrojena, ako ne i pomalo nadmoćna majka Ming, nikad nije daleko od svoje kćeri – zapravo dosta nezgodna stvar za svakog tinejdžera.

Cyrano 12. i 13 ožujka u 20:00

Cyrano je bezvremenska priča Joea Wrighta, nagrađivanog redatelja (Ponos i predrasude, 2005.), o ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću. Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju. Nesiguran u svoj fizički izgled, Cyrano je uvjeren kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne (Haley Bennett). Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, a ona se na prvi pogled zaljubljuje u Christiana (Kelvin Harrison, Jr.). Film ilustrira nekoliko tema – moć jezika, prevaru te kompleksnost odnosa u ljubavnom trokutu i unutarnju borbu u kojem se sučeljavaju vanjski izgled i unutarnja vrijednost. Po riječima redatelja Wrighta, film govori o tome “koliko se često ne uspijevamo povezati s drugima iz straha o tome kako će nas percipirati”.

- Oglas -

Podijeli:

Najnovije

Pročitajte još

Potpisan ugovor za izvođenje radova ‘Rekonstrukcija Društvenog doma Križovec’

Društveni dom Križovec je središnje mjesto društvenog i kulturnog...

FOTO Cvjetna kreacija na Zrinskom trgu u Koprivnici inspirirana Baby Lasagnom

Nova cvjetna kreacija iz radionice Komunalčevih vrtlara na Zrinskom...

Novosti iz Murskog Središća: Evo koje odluke je donio stručni kolegij

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 14.05.2024. godine...

Meteoalarm na snazi za cijelu zemlju, evo gdje je moguće nevrijeme

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje,...